KUZGUNCUKLU DİZİ SETLERİNE KARŞI

TV'lerdeki dizilerin artmasıyla çekim ekiplerinin ilk durağı haline gelen Kuzguncuk'un sakinleri, çekimlerin sınırlandırılması için imza topladı.

Google Haberlere Abone ol
KUZGUNCUKLU DİZİ SETLERİNE KARŞI

İstanbul'un en eski semtlerinden olan ve 18 yıl önce çekilen Perihan Abla dizisiyle ünlenen Kuzguncuk semti, şimdilerde bu ünün getirdiği olumsuzluklarla mücadele ediyor.
TV kanallarındaki dizilerin sayısının artmasıyla çekim ekiplerinin ilk durağı haline gelen tarihi semtte yaşayanlar, "Kuzguncuk set değil, semttir" adlı bir kampanya başlattı.



Çöpleri bırakıyorlar
Kuzguncuklular, İstanbul Valiliği'nin tüm çekimler için şartlı izin verdiğini hatırlatarak, ilk şartın trafiği aksatmamak ve çevre sakinlerini rahatsız etmemek olduğunu belirtiyor.
Oysa çekim ekiplerinin kaldırımları işgal ettiğini, caddelerin saatlerce trafiğe kapatıldığını, gece yarısı jeneratörlerin çalıştırılarak gürültü yapıldığını söyleyen Kuzguncuklular, bir imza kampanyası başlattı.
Çekim ekiplerinin işleri bittikten sonra sokaklarda çöplerini bıraktıklarını, evlerin balkonlarına izinsiz tırmanarak spot ışıkları koyduklarını ekleyen Kuzguncuklular, uyarmaları halinde de sert tepkiler gördüklerini belirtti.
Mahallede haftada 5 ayrı dizinin çekiminin yapıldığını, Kuzguncuk sokaklarının da reklam filmlerine mekân olduğunu belirten Kuzguncuklular Derneği Başkanı Aydan Sayın şöyle dedi:


5 ayrı dizi çekimi
"Biz semtimizin semt olarak kalmasını istiyoruz. Çekimlerin sınırlandırılarak kuralların uygulanmasını ve burada yaşayan insanların da haklarının olduğunun hatırlanmasını istiyoruz. Semt sakinleri rahatsız edilmeden çalışılsın ve aynı anda 5-6 çekim yerine sıra uygulansın. Bu nedenle topladığımız imzalarla valiliğe başvuracağız."


GÖKHAN KARAKAŞ / MİLLİYET

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin