KÜLTÜR VE TURİZ BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY İDİL BİRET KONSERİ SIRASINDA YAŞANANLARI YORUMLADI: KENDİNİ BİLMEZ DENSİZLERİN AKILSIZ DAVRANIŞLARI

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Alperen Ocakları üyesi bir grubun İdil Biret konserini protestosunu sert bir dille eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
KÜLTÜR VE TURİZ BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY İDİL BİRET KONSERİ SIRASINDA YAŞANANLARI YORUMLADI: KENDİNİ BİLMEZ DENSİZLERİN AKILSIZ DAVRANIŞLARI

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Alperen Ocakları üyesi bir grubun protestosu için “Kendini bilmez densizlerin akılsız davranışları” dedi. Günay’ın değerlendirmeleri şöyle:


“İstanbul’u Avrupa Kültür Başkenti’ne hazırlıyor. Bir avuç kendini bilmez densizler, hangi niyet ve hangi kisveyle olduğu bilinmez anlayışla böyle bir girişimde bulunuyor. Ne yaptıklarını bilmeyen topluluk.
Sultan Abdülhamit döneminde Yıldız Sarayı’nın içinde opera var. Sultan, çağdaş bütün opera eserlerini sarayında dinlemiş. Bunlar hangi akılla protesto ediyorlar, bunlar neyi temsil ediyorlar? Bunların ne cumhuriyetten haberi var, ne cumhuriyet değerlerinden. Ne Osmanlı’dan haberleri var, ne tarihten, ne kültürden haberleri var. Böyle bir cahil güruhun bu tür protestolarına katiyen göz yummayız, sinmeyiz. ”


BBP: İkisi de yanlış
BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, İdil Biret konseri sırasında yaşananlar için, “Bizim böyle bir talimatımız yok dedi ve şöyle devam etti:
“Kutsal mekânda ‘minderini şarabını kap gel’ denince birileri  vazife çıkarmış. Ne afiş yakıp eylem yapmak ne de kutsal mekanda içkili konser düzenlemek doğru değil. Katılanların tamamı da Alperen değil, BBP ile ilgisi yok. 24 saat Kuran okunan kutsal emanetlerin yanı başındaki bir mekânda böyle bir etkinliğe tepki gösterenlerin kişisel girişimi bu.”


ÖNDER YILMAZ / www.milliyet.com.tr

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin