Küçük Ümran'ın fotoğrafını çeken bakın kim çıktı...

Halep'te bombalanan evinin enkazından çıkarılan küçük Ümran'ın görüntüsü dünyanın yüreğini sızlattı.

Google Haberlere Abone ol
Küçük Ümran'ın fotoğrafını çeken bakın kim çıktı...

Cumhuriyet'in haberine göre; Halep’te bir enkazdan çıkarılan beş yaşındaki Ümran’ın fotoğrafları, tüm dünyanın yüreğini sızlattı. ABD Dışişleri, Ümran’ın “Suriye savaşının gerçek yüzü” olduğunu söyledi. O kareleri çeken Mahmut Rislan’ın, çocuk kafası kesen cihatçılarla verdiği pozlar da ABD’yi haklı çıkardı. Ankara’nın da desteklediği ‘ılımlı’ Nureddin Zengi Tugayı’ndan bir grup cihatçı, geçen ay Halep’te 12 yaşındaki Filistinli bir çocuğu ‘hükümet için savaşmakla’ suçlayıp kafasını kesmişti. Katletmeden önce çocukla çektikleri fotoğrafı da sosyal medyada paylaşmışlardı. Rislan’ın bu olaydan yaklaşık 10 gün sonra o cihatçılarla yaptığı özçekimi Facebook sayfasına yüklediği ortaya çıktı.



Savaşın iki yüzü



Ümran'ın dünya gündemine düşen fotoğrafını çeken Rislan'ın geçtiğimiz haftalarda Filistinli bir çocuğun kafasını kesen Nureddin Zengi militanlarıyla yaptığı özçekim sosyal medyada dolaşıma girdi.



Rislan'ın Facebook hesabından paylaştığı soldaki fotoğraf 6 Ağustos'ta çekildiği öğrenildi. Fotoğrafın Nureddin Zengi militanlarının "kafa kesme" görüntülerinden sonra olduğu ortaya çıktı. Rislan'nın iki fotoğraf arasındaki hikayesi Suriye'deki savaşın kirli ve karmaşık yüzünü gösterir nitelikte. Zira Rislan bir süre önce Filistinli çocuğun kafasını kesenlerle mutluluk pozu verirken, bundan yaklaşık iki hafta sonra enkaz altından çıkarıldığı sırada bakışlarıyla milyonların yüreğini dağlayan Ümran'ın fotoğrafını çekerek servis etti.



Küçük Ümran'ın fotoğrafını çeken bakın kim çıktı...


Etiketler suriye halep
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin