'Küçük Prens' masanıza sürprizle geliyor

Fransız yazar Antoine de Saint-Exupéry’nin bir çocuğun gözünden büyüklerin dünyasını anlattığı Küçük Prens, bu kez defter ve takvim olarak masalardaki yerini aldı.

Google Haberlere Abone ol
'Küçük Prens' masanıza sürprizle geliyor

Fransız yazar Antoine de Saint-Exupéry’nin bir çocuğun gözünden büyüklerin dünyasını anlattığı Küçük Prens, bu kez defter ve takvim olarak masalardaki yerini aldı.



ERSA Mobilya'nın kültür sanat çalışmaları kapsamında hazırladığı Küçük Prens defteri, Türkçeye çevrilmiş metinlerle, illüstrasyon sanatçılarının çizimlerini bir araya getiriyor.



ERSA olarak, klasik defter ve ajanda hediye etme alışkanlığının dışına çıkıp, farklı bir çalışmaya imza atmayı hedeflediklerini kaydeden ERSA Mobilya Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Ata, "Uzun araştırmalar sonunda, herkesin hayatında önemli bir yeri olan Küçük Prens konseptini kullanmaya karar verdik. Dünyadaki hatta belki de bilmediğimiz gezegenlerdeki canlıların da ortak zevki olan Küçük Prens'ten esinlenerek bir defter oluşturma fikri çok hoşumuza gitti. Küçük Prens defteri ve takviminin, ulaştığı kişilere ilham vermesini, yaratıcılığı pekiştirmesini ve çocukluğun zengin dünyasını hatırlatmasını diliyoruz" dedi.



Yalçın Ata, takvimin yanı sıra 'Aylak Adam Kültür Sanat Yayıncılık' ve Ersa tarafından yayına hazırlanan 'Küçük Defter' adını verdikleri çalışmada genç sanatçıların bir araya geldiğini belirterek, şunları söyledi:



"Orijinal kitapta yazarın kendi çizimleri bulunuyor. Biz farklı illüstrasyon sanatçılarına konuyu anlatıp kendi 'Küçük Prens'lerini çizmelerini istedik. Ortaya muhteşem eserler çıktı. Erhan Cihangiroğlu, Mert Tugen, Özge Demirbaş, Meltem Şahin, Başak Bilgin, Nura Alisoman, Ethem Onur Bilgiç gibi değerli sanatçıların Küçük Prens yorumları projemizi renklendirdi. Defterde ayrıca, kitabın kalbimizde yer eden bazı metinlerine de yer verdik. Orijinal kitaptan Murat Erşen'in Türkçe çevirisi, İngilizce, Fransızca, Almanca ve İtalyanca anlatımlar deftere sımsıcak bir hava kattı. Bütün yıl yoğun tempoda çalışanlara eşlik etmesi için, bir de takvim oluşturduk. Umarız kullananlar da en az bizim kadar keyif alır."



Küçük Prens defterleri, D&R, Nezih Kitabevi ve Idefix'te satışa sunuluyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin