Kristal Piksel'e başvurular başladı!

Yerel video oyun ödülleri, İstanbul'da gerçekleştirilecek törenle sahiplerini bulacak.

Google Haberlere Abone ol
Kristal Piksel'e başvurular başladı!

İlki 2012 yılında düzenlenen Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri, dördüncü yılında da yerli yapım video oyunlarını kutlamaya devam ediyor. Her ölçekteki oyunla başvurulabilen Kristal Piksel, bu yıl Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fındıklı Kampüsü'nde düzenlenecek Eurasia Graphics 2015 etkinliği kapsamında 20 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilecek törenle yerel oyunlara ve oyun geliştirme faaliyetlerine verilmesi gereken önemi bir kez daha vurgulamış olacak.



YEREL YAPIMIN ÖNEMİ



Uluslararası ölçekte 110 milyar doları geçen değeriyle en önemli endüstriler arasında yer alan oyun sektörü, her geçen yıl daha hızlı büyümeye devam ediyor. Oyun geliştirme faaliyetlerinin desteklendiği bölgelerde oyun geliştiricilerin ürettiği orijinal fikri mülkiyet değerleri, ülke kalkınmasına önemli katkıda bulunmakta. Son yıllarda gerek geliştirici sayısı gerek oyun üretimi olarak Türkiye deki oyun geliştirme faaliyetlerinin ivme kazandığı da artık bilinen bir gerçek.



Özgün yapımların desteklenmesini önemseyen Kristal Piksel, bu alanda faaliyet gösteren oyun geliştiricileri ve oyunları duyurmak ve takdir etmek için düzenleniyor. Her yıl daha çok özgün yapımla zenginleşmesi beklenen oyun geliştirme ekosistemini kutlayan ödül töreni, tüm sektör takipçilerini bu kutlamanın bir parçası olmaya davet ediyor.



İLK DEFA İSTANBUL'DA



Yerel oyun geliştirme kültürünü desteklemek ve oyun geliştiricilerin etkileşimini arttırmak amaçlarıyla hayata geçirilen Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri, önceki yıllardan farklı olarak bu yıl İstanbul'da yapılacak törenle sahiplerini bulacak. Türkiye' nin her yerinde oyun geliştiricilerin artıyor olması, oyun ulusal ve uluslararası başarı hikayelerinin diğer geliştiricilere de yol göstermesi gibi unsurlar, Kristal Piksel' in de tüm ülkeyi yansıtma amacını destekler nitelikte.



SON BAŞVURU TARİHİ 6 KASIM!



Kristal Piksel çerçevesinde adaylık için önerilen oyunlar, elektronik ortamdan yapılan başvurular arasından seçilecek.



Bu yıl da Kristal Piksel web sitesi üzerinden açılan başvurular, oyun geliştiricilerin sunacakları özgün oyunları ve oyun bilgilerini bekliyor. Adaylar her yıl olduğu gibi sektörün ileri gelen temsilcilerinden oluşan jüri üyelerine sunulacak ve jüri üyelerinin çeşitli oyun kriterleri ışığında yürüttüğü değerlendirme süreci sonunda, farklı kategorilerde ödül sahipleri belirlenecek.



ODTÜ GATE, Dijital Oyun Geliştiricileri Derneği ve ODTÜ TEKNOKENT ATOM işbirliğinde düzenlenen Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri tüm oyun geliştiricileri özgün fikirlerini sergilemeye, yenilikçiliği kovalamaya, etkileşimi ve paylaşımı vurgulamaya, Kristal Piksel 2015' e başvuru yapmaya davet ediyor.



Kristal Piksel'e www.kristalpiksel.com/index.php/basvuru-menu adresinde yer alan başvuru formunu doldurarak, en geç 6 Kasım tarihine kadar başvuruda bulunabilirsiniz.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin