Kral Grup Başkanı Mehmet Akbay: Kanal, Tarkan'ın klibini yayınlamak için bile para alıyordu...

Kral Grup Başkanı Mehmet Akbay, "Gel Konuşalım" programında müzik sektörünü anlattı...

Google Haberlere Abone ol
Kral Grup Başkanı Mehmet Akbay: Kanal, Tarkan'ın klibini yayınlamak için bile para alıyordu...

Mehmet Akbay, TV8’de yayınlanan ‘Gel Konuşalım’ın canlı yayın konuğu oldu.



Müzik dünyasının sevilen ismi Gezegen Mehmet; ‘Kral Grubu Doğuş Grubu’ndan önce Tarkan’ın klibini yayınlamak için bile para alıyordu. Tarkan’ın bundan haberi yoktu. Müzik şirketi bu parayı veriyordu’ ifadelerini kullandı.



Kral’da TOP 20 Listeleri nasıl oluşuyor?



“Kendi kendini denetleyen bir sistem, ben bile birşey istiyorum, yapamıyorum. Belli nokta da örnek vermem gerekirse bu verilerilerden Kral liste oluşuyor, 40 tane liste var... Benim buraya müdahele etme şansım söz konusu bile değil. Top 20 belirlerken, 15’e kadar olan bölümde ilk 10’a girecekleri değerlendiriyoruz. 15’ten sonra, 20’a kadar yeni bişey çıkmışsa veya duayen biri çıktıysa onları desteklemek için  listede bir kaç hafta giriyoruz.



Tutarsa, oradan Top 20 listenin ilk 10’nuna giriyor.



Bir yayın kurulumuz var... Ödül törenlerini de buna göre belirliyoruz.”



Kral Grubunda Klipleri Nasıl Yayınlanıyor?



Kral Grubu’nun kliplerden para alıp almadığına açıklık getiren Gezegen Mehmet sözlerine şöyle devam etti;



“Klipleri ilk olarak prensipte yayınlayıp yayınlamama kararı alıyoruz. Klip, prensipte bizim kriterlerimize uygun değilse yayınlamıyoruz. İkinci olarak yayınlasak da olur yayınlamasak da olur dediğimiz klipler var. O zaman bu klibi günde 3 kere 15 gün yayınlarız. 15 günün sonunda klip tutmuşsa parasız alana alırız. Tutmamışsa yayınlamayız. Burası bir reklam alanıdır.



‘Samsun Demir klip rezervasyonu yapmak için beni aradı. Ancak Samsun Bey’in rezervasyon teklifini reddettim. Klip çok iyi olduğu için para almadık. İyi olan yeni isimlerden de para almıyoruz. İyi olan klipleri belki günde 8 kere yayınlıyoruz. Yeni insanlara destek olmak için. Şimdi burada Kral Tv kliplerden para almış oluyor mu? Ben yenilerden para almasam bana ‘Sen neye göre klipleri yayınlıyorsun’ diye sorarlar’ dedi.”



25. Yıl Kral Tv Müzik Ödülleri...



Kral’ın 25. Yıl ödül töreni ile  Türkiye’ye müzikle nefes aldırma kararı aldık. Süreç şöyle ilerliyor, Müyap bize verileri gönderiyor, sonrasında



aday adaylarını ilan ediyoruz, halk oy vermeye başlıyor, uzman jurimiz de  var.



Üçe ayırıyoruz yüzde 33 uzman juri, yüzde 33 halk oyu, yüzde 33 de dijital  veriler dikkate alarak oylama yapılıyor.”



Programı izlemek için TIKLAYIN...



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin