Köşe yazarlığı teklifi nasıl geldi? Yazılarınızın formatı ne tarz olacak?

Medyatava, İsmail Küçükkaya'ya sordu!

Google Haberlere Abone ol
Köşe yazarlığı teklifi nasıl geldi? Yazılarınızın formatı ne tarz olacak?

Fox TV ekranlarında yayınlanan "Çalar Saat" programı sunucusu İsmail Küçükkaya'nın, 13 Ekim'den itibaren İnternet Haber'de köşe yazılarının yayınlanacağı öğrenildi. Gazetecilik tecrübesine de sahip olan ve geçmişte Akşam gazetesinde 5 yılı aşkın bir süre Genel Yayın Yönetmenliği yapan ünlü sunucunun, teklifi nasıl aldığı ve ne tarz yazılar yazacağı merak konusu oldu.



Medyatava, medya kulislerinde konuşulan ve dikkat çeken bu konuyu deneyimli sunucu İsmail Küçükkaya'ya sordu.



 



MT: Köşe yazarlığı teklifi nasıl geldi? Yazılarınızın formatı ne tarz olacak?



İsmail Küçükkaya: Fox TV'deki 2. sezonumdayım. Bir süre önce Fox TV yönetimi bana günlük yazılar yazmamı önerdi. Yaklaşık 2 haftadır gazete köşe yazısı formatında bir yazı kaleme alıp, bu yazıyı "Çalar Saat" programında izleyenlerimle paylaşıyorum. Yazdıklarım tahminimin çok ötesinde ilgi çekti. Fox yönetimi de bundan çok memnundu. Bugün de beni İnternet Haber'den Hadi Özışık aradı. Yazıları ilgiyle takip ettiğini ve bu yazıları İnternet Haber başta olmak üzere o haber sitelerinde kullanmak istediğini aktarınca, biz de bunu memnuniyetle karşıladık. Özışık bu durumu Fox yönetimiyle de konuştu ve onlar da onay verdiler.



Her sabah Türkiye'nin gündemine dair siyasetle ilgili yazılar yazıyoruz. Geçmiş dönemde bir gazetede yöneticilik de yaptığım için oradan gelen bir pratiğim de var. Program 10:00'da bittiği için, sonrasında sıcak bir gelişme olduğunda ertesi günü beklememek adına, İnternet Haber bünyesinde bu yazıları yenileme imkanımız olacak. Yazının formatı; kısa, net, üçüncü sayfa yazıları dedğimiz tarzda yazılar olacak. Fox TV yönetimi de bunu yapmaya çalışıyor. Bu yazılar, haftaiçi her gün hem Fox TV hem de İnternet Haber'de yayınlanacak.



 



Canan Kaya / Medyatava



canankaya@medyatava.com



twitter.com/kayacnan



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin