Köprüde Buluşmalar'ın başvuruları başladı!

İstanbul Film Festivali’nin ortak yapım marketi Köprüde Buluşmalar, 14-15 Nisan 2018'de yapılacak.

Google Haberlere Abone ol
Köprüde Buluşmalar'ın başvuruları başladı!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV)  tarafından 37.’si düzenlenecek olan İstanbul Film Festivali’nin ortak yapım marketi Köprüde Buluşmalar, 2018 yılında, 13. kez 14-15 Nisan tarihlerinde yapılıyor.



Uzun metrajlı kurmaca ve belgesel projeler ile filmlerin ilk uluslararası sunumlarının yapılacağı Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi ve Work in Progress’in yanı sıra sinema profesyonellerine yönelik birçok sinema konuşması düzenleniyor.



Film Geliştirme Atölyesi’ne başvurular için son gün 18 Aralık Pazartesi



14-15 Nisan 2018 tarihlerinde düzenlenecek Film Geliştirme Atölyesi yönetmen, senarist ve yapımcılara uzun metrajlı kurmaca ve belgesel projelerinin ilk uluslararası sunumlarını gerçekleştirmek ve yapım sürecini başlatmak için gerekli desteği bulmalarına olanak yaratmayı amaçlıyor.



Korku, fantastik, komedi gibi farklı türlere de açık olan başvurular arasından seçilecek projelerin yönetmen, senarist ve yapımcıları için her yıl verilen ön hazırlık aşaması ve sunum teknikleri eğitimine ek olarak kapsamlı bir çalışma yapılıyor. Ön çalışmanın ardından yönetmen, yapımcı ve/veya senaristler uluslararası yapımcı, dağıtımcı, fon, market ve yayın kurumu temsilcileri ile birebir toplantı yapma fırsatını buluyorlar.



Atölye başvuruları 18 Aralık akşamına kadar yapılabilir. Yönetmelik ve başvuru detayları film.iksv.org/tr/koprudebulusmalar/80 adresinden temin edilebilir.



Köprüde Buluşmalar filmleri 2017 yılında da uluslararası festivallerdeydi



Köprüde Buluşmalar filmleri, geçen yıllarda olduğu gibi 2017’de de birçok uluslararası festivalde yer aldı ve ödüller kazandı. Ceylan Özgün Özçelik’in yönettiği Kaygı, bu yıl Berlin Uluslararası Film Festivali Panorama bölümünde dünya prömiyerini yaptı. Ardından SXSW Film Festivali’ne seçilen film kadın yönetmenlere yönelik Gamechanger Ödülü’nün sahibi oldu. Emre Yeksan’ın yönetmenliğini üstlendiği ilk uzun metrajlı filmi Körfez dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yaptı. Gürcan Keltek’in yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendiği Meteorlar filmi ise dünya prömiyerini Locarno Film Festivali Concorso Cineasti del presente bölümünde yaptı ve Swatch Art Peace Hotel Ödülü’nün sahibi oldu. Ayşe Toprak’ın yönetmenliğini üstlendiği ilk uzun metraj belgesel Mr. Gay Suriye dünya prömiyerini Sheffield Uluslararası Belgesel Festivali’nde yaptı ardından Saraybosna Film Festivali’nde gösterilen film İnsan Hakları Ödülü’nün sahibi oldu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin