Konsoloslukta sır oldu... Ünlü gazeteciden haber alınamıyor!

İki yıl önce ABD’ye taşınan gazeteci Cemal Kaşıkçı’dan haber alınamıyor.

Google Haberlere Abone ol
Konsoloslukta sır oldu... Ünlü gazeteciden haber alınamıyor!

Suudi Arabistan yönetimine eleştirileri nedeniyle tepkilerin hedefi olan ve iki yıl önce ABD’ye taşınan gazeteci Cemal Kaşıkçı’dan haber alınamıyor. Kaşıkçı, İstanbul Levent’teki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na girdikten sonra ortadan kayboldu. Nişanlısı ve yabancı gazeteciler, konsolosluğun önünde onun çıkmasını bekliyor.



Hürriyet'ten İpek Yezdani ve Eyüp Serbest'in haberine göre; Gazeteci yazar Cemal Kaşıkçı (59), Suudi Arabistan’ın veliaht prensi Muhammed bin Selman’a karşı muhalif görüşleriyle biliniyor. Kaşıkçı, Prens Muhammed bin Selman’ın reform uygulamalarını eleştirmiş olması nedeniyle tepkileri üzerine çekmiş ve iki yıl önce ülkeyi terk edip ABD’ye taşınmak zorunda kalmıştı. Washington Post gazetesinde de yazan Cemal Kaşıkçı, önceki gün nişanlısı Hatice K.’yla birlikte bazı işlemler için İstanbul Levent’teki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na gitti. Nişanlısı dışarıda beklerken o içeriye girdi. Ancak bir daha dışarıya çıkmadı. Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kayıplara karışması uluslararası basında da büyük yankı buldu.



Washington Post: Çok endişeliyiz



Amerikan Washington Post gazetesinin uluslararası makaleler sayfasının editörü Eli Lopez tarafından yapılan açıklamada, “Cemal’e ulaşamıyoruz ve nerede olabileceğine dair çok endişeliyiz. Eğer bir gazeteci ve köşe yazarı olarak yaptığı işten dolayı tutuklandıysa bu çok büyük bir haksızlık ve zorbalıktır. Kendisinden en yakın zamanda haber alabileceğimizi umuyoruz” denildi.



Aralarında Reuters, AP, AFP, Washington Post, New York Times gibi uluslararası medya kuruluşlarının temsilcilerinin de bulunduğu çok sayıda yabancı gazeteci başkonsolosluk önünde olayı takip ederken, Cemal Kaşıkçı’nın kişisel web sitesinde de “Cemal, İstanbul’daki Suudi Konsolosluğu’nda tutuklandı” denildi.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN



Başkonsolosluğa giden ünlü gazeteciden haber alınamıyor!



Konsoloslukta sır oldu... Ünlü gazeteciden haber alınamıyor!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin