Kokunun yıldızından, Akdeniz’in yıldızına özel parfüm

Dünyanın en iyi 10 parfüm ustasından biri olan Christophe Laudamiel, Antalya’nın parlayan yıldızı AKRA’ya özel koku tasarlamak üzere ülkemize geldi.

Google Haberlere Abone ol
Kokunun yıldızından,  Akdeniz’in yıldızına özel parfüm

Dünyada bir sanat galerisi tarafından temsil edilen ilk ve tek parfüm sanatçısı olarak tarihe geçen, Harvard Üniversitesi ve MIT’de ders veren, yine Harvard’da koku kütüphanesi kurma çalışmalarını sürdüren ve parfüm dünyası tarafından ‘dahi’ olarak adlandırılan Christophe Laudamiel, parfümlerini üretirken 2000’e yakın hammadde üzerinde çalışıyor.



“Kokuların kültürle de çok ciddi ilgisi var. Antalya’nın tarihi dokusu, taşıdığı miras çok etkileyici. AKRA’nın sunduğu ve sahiplendiği bir takım anahtar kavramlar ve öyküyle şehrin dokusunu harmanlayıp kokuya döndüreceğim. O yüzden gelir gelmez Antalya’yı gezdim. Antalya dendiğinde aklıma herkes gibi “deniz, kum, güneş” geliyordu ama yakından görünce Antalya Müzesi’ne, Kaleiçi’ne hayran kaldım. Ve elbette portakal bahçeleriniz… Tüm bunları birleştirerek kokuya dönüştüreceğim” dedi.



Antalya’nın parlayan yıldızı Akra, yeni nesil otelcilik konsepti “Urban Social”ı hayata geçirirken konaklamada farklı kodları bir arada kullanıyor. Deneyim ve duyguları ön plana çıkartan bu konseptte; ‘Dokunuş’, ‘Lezzet’, ‘Koku’, ‘Ses’ ve WellBeing (Daha İyi Bir Sen) kodlarını buluşturarak tüm konaklama deneyiminin merkezine yerleştiriyor. Her kod için ayrı çalışma yapan AKRA, “koku” için dünyanın en önemli koku uzmanları arasında sayılan Christophe Laudamiel ile anlaştı. Koku kodunun önemi ise Antalya’dan ayrılıp kendi ülkesine, şehrine giden tatilcilerin AKRA deneyimini unutmayıp, o özel kokunun anılarında yer etmesi, tekrar tekrar yaşama isteği verip, huzuru ve mutluluğu çağrıştırmasından geliyor.



1969 doğumlu bilim insanı, akademisyen, sanatçı Christophe Laudamiel; “Master Parfümör”, “parfüm bestecisi”, “öğretim görevlisi”, “yazar” ve “Fransız Ulusal Kimya Olimpiyatları Şampiyonu bir kimyager kimliklerini bir arada ustaca harmanlıyor.



Akra’da yaptığı sohbette; mekanlarda, özellikle otellerde kokunun bu anlamda kullanımının daha yeni yeni başladığını ama yine de dünyanın henüz özellikle mekan kokusunun öneminin farkında olmadığını söyleyen Laudamiel “Mimari, dekorasyon, lezzet hatta müziği yeterince kullanıp önem veriyorlar ama kokunun misafirler üzerindeki dönüştürücü etkisinden haberdar değiller. İşletmeler bu gücü dünyanın hiçbir yerinde yeterince kullanmıyor. O yüzden Akra ailesini böyle bir konuya önem verdikleri için içten tebrik ediyorum. Çünkü artık gelecek, beş duyumuz içerisinde beynimizi direkt etkileyerek harekete geçiren kokuların etkisiyle şekillenecek. Oteller kendilerine özel kokularla bütünleşecek” dedi.



Dünyada en çok satan parfüm sıralamasında ilk üçte olan Ralph Lauren Polo “Blue for Men” ile zirvedeki yerini daha da sağlamlaştıran Laudamiel, Clinique “Happy Heart”, Abercrombie&Fitch Fierce, gibi önemli parfümlerin tasarımına imza attı. Tom Ford, Burberry, Michael Kors ve Tommy Hillfiger moda evi ile Beyoncé, Helena Christensen gibi önemli isimler için koku tasarımı çalışmaları yaptı.



New York ve Bilbao’daki Guggenheim Müzesinde sergilenen ‘Green Aria’ isimli tarihin ilk koku operası için 30’un üzerinde koku tasarlayan Christophe Laudamiel’i, sinemaseverler de yakından tanıyor. Sanatçı,  Patrick Süskind’in efsanevi romanı “Koku” kitabından beyazperdeye aynı isimle aktarılan film için 15 parfüm tasarlayarak dünyada ilk defa bir “scenttrack” yarattı.



Yaz başlamadan tamamlanacak bu özel koku, tüm Akra misafirlerinin tekrar tekrar yaşamak isteyecekleri tatil deneyiminin anahtarı olacak ve otelden ayrılan her bir konuğun hafızasında tekrar yaşamak isteyecekleri bir deneyim olarak dünyaya yayılacak.


Etiketler antalya akra parfüm
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin