Koalisyondan sonuç çıkmadı, sosyal medya çalkalandı!

Koalisyon görüşmelerinden çıkan olumsuz sonuç sosyal medyanında gündeminde.

Google Haberlere Abone ol
Koalisyondan sonuç çıkmadı, sosyal medya çalkalandı!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hükümet kurma süreci kapsamındaki görüşmesinden sonuç çıkmadı. 



Ankara Palas Devlet Konukevi'nde basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık 1 saat 30 dakika süren görüşme sonrası bir koalisyon hükümetinin kurulması yönünde karar çıkmadı.Kasım ayında tekrar seçim olması bekleniyor.



Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'ya yaptığı görüşmenin ardından AK Parti Genel Merkezi'nde konuşuyor. Davutoğlu'nun açıklamalarının bazı noktalar şöyle:



Başta dış politika ve eğitim olmak üzere bazı alanlarda çok derin görüş ayrılıkları olduğu, bir yeni ortaklık kurmak bakımında bazı temel anlayış farklılıkları olduğu, bunun da doğal olduğu aşikar.



MYK'da yaptığı istişarelerde uzun dönemli bir koalisyon konusunda daha olumlu, kısa dönemli bir koalisyon konusunda ise kaygılarını ifade ettiler. 



Sonucunda geldiğimiz husus şudur; Bu diyalogların karşılık anlayış içinde sürdürülmesi, ancak şu anda bir hükümet ortalıklığı gerçekleştirecek zeminin olmadığı yönünde bir kanaat hasıl olmuştur.



Görünen o ki, bütün bu değerlendirmeler, sayın Bahçeli'nin erken seçim yönündeki açıklamaları göz önüne alındığında tekrar milli iradeye başvurma zarureti ihitimal olarak çok yükselmiştir hatta tek ihtimal haline gelmiştir diyebiliriz. Gerektiğinde Türkiye’yi güvenlik ve huzur ortamı içinde erken seçime götürme sorumluluğu da üzerimizdedir. 



Bahçeli'yle görüşmek gerekirse bunu da yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Erken seçim kendisinin de gündeme getirdiği bir husustu.



CHP Lideri Kılıçdaroğlu ise; "Bize şu ana kadar bir koalisyon önerisi gelmiş değildir. Bir seçim hükümeti önerisi gelmiştir. Türkiye'nin tarihi bir fırsayı kaçırdığını düşünüyorum.Teamüllere göre hükümet kurulamazsa görev iade edilmelidir. Aksi halde yetki gaspı olur.Bugünden erken seçimi tek seçenek olarak ifade etmeyi doğru bulmuyorum" açıklamasını yaptı.



Davutoğlu'nun açıklamaları ve görüşmelerden çıkan sonuç sosyal medyada şöyle yorumlandı:



Hasan Cemal: Yine Saray'daki Sultan'ın dediği oldu: Tekrar seçim... Allah Türkiye'ye kolaylık versin!



Enver Aysever: Hamaset başladı. Davutoğlu "millet" diyor. Dese ya "RTE izin vermedi". Toplantı bitsin hemen.



Tuğçe Tatari: Ben sevdim ama babam vermedi.



Aslı Aydıntaşbaş: Şaşırdık mı bu sonuca???



Kutlu Esendemir: Uzattıkça uzatıyor, borsanın kapanmasını bekliyor.



Sevim Gözay: Elinde çiçekle beklerken ağaç olan, yetmediği gibi herkese madara olan İnek Şaban gibi hissediyorum kendimi bu ülkede.45 gündür müsamere oynuyorlar. sağ gösterip sol vurarak bir de savaş çıkardılar. onlar oynasın sen ağla Türkiye. umurlarında mısın ki?



Emre Uslu: Davtuoğlu AKP'lin lideri değil, Erdoğan'ın AKP'den sorumlu genel müdürü olmayı tercih etti..



Enver Aysever: Bence AKP'yle masaya oturmak hataydı.



Atila Sertel: Dedi ya, "intihar edersin" diye. Asıl şimdi siyaseten intihar etti Davutoğlu. Liderlikte uçtu gitti elinden, Başbakanlık'ta. Bekleyin görün.



Armağan Çağlayan: Bir önceki seçimden arta kalan, Açılmamış bir yer kalmıştır inşallah. Yoksa nasıl olacak toplu açılış Törenleri?



Yazgülü Aldoğan: Bir kisinin hirs ve iktidar tutkusu koskoca 80 milyonluk ulkeyi kaosa evlatlarimizi olume surukluyor vekimse engel olamiyor!



Atilla Taş: Türkiye'yi tesbih yapmış sallıyorlar.



Nevşin Mengü: "Bunlar!" Dönemi kaldığı yerden devam



İsmail Küçükkaya: Bugün yapılacak hiç bir siyasi açıklamaya inanmam ben. Zekamla dalga geçmesinler. Saf olabiliriz de salak değiliz. Her şey tiyatroymuş



Uğur Dündar: Yoksa siz bunun bir müsamere olmadığına ve AKP-CHP koalisyon hükümetinin gerçekten kurulacağına mı inanıyordunuz?



Muharrem İnce:Ne konuşup duruyor! Durum açık, kaçak saraydaki hükümet kurulmasını istemedi, bu kadar!



Berna Laçin: Davutoğlu kötü yazarlar gibi; 3 Karmaşık paragraf kuruyor ama ortaya ancak 1 cümle çıkıyor! Netice: Erken seçimŞaşırdık mı?



Alper Turgut: Koalisyon tiyatrosu bittiğine göre, tarafları ayakta alkışlayalım,çok güzel oynadınız, inandık ve çok beğendik, valla bravo,şak, şak, şak :)



Özgür Mumcu: Seçimler yüzünden mahalledeki ilkokula mahalledeki kahveden çok gider oldum.



Sevim Gözay: ülkeyi hükümetsiz bırakmamak = akp'yi iktidarsız bırakmamak



 



 



 



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin