Kızlı - erkekli tartışması Kasım ayına damga vurdu!

MTM, Kasım ayı boyunca medyanın en çok yer verdiği siyasi kişi, konu ve olayları raporladı.

Google Haberlere Abone ol
Kızlı - erkekli tartışması Kasım ayına damga vurdu!

Kasım ayında gazete ve dergi sayfalarına en fazla taşınan siyasi olayları mercek altına alan ve 3 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitelerinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlendiği bildirilen Medya Takip Merkezi'nin (MTM) raporuna göre, 24 Kasım Öğretmenler Günü gündemde en fazla yer bulan konulardan biri oldu. Öğretmenler Günü, kutlamaların yanı sıra, Ankara Kızılay'da eğitim politikasını protesto eden gruba müdahale edilmesi ile de öne çıktı. MTM raporuna göre, Başbakan Erdoğan'ın, partisinin Kızılcahamam'daki kampında eleştirdiği kızlı-erkekli öğrenci yurtları, gündemde geniş yer bulan diğer bir konu oldu. Erdoğan ve Barzani'nin Diyarbakır buluşması, dershanelerin kapatılması talebi, Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye katılması, 10 Kasım Atatürk'ü anma törenleri, Meclis'te başörtülü kadın milletvekilleri ve Muharrem ayı etkinlikleri ayın öne çıkan olayları olarak kayda geçtiler. 



SİYASET GÜNDEMİ



Medya Takip Merkezi'nin Kasım ayını kapsayan raporuna göre, medyanın en çok yer verdiği siyasi parti Adalet ve Kalkınma Partisi oldu. Dershanelerin kapatılmasına yönelik partinin hazırladığı kanun taslağı gündemde geniş yer bulurken, kamuoyunda da konuyla ilgili çeşitli tartışmalara yol açtı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndan çekilmesinin ardından, toplantılara katılmayan AKP, ay genelinde 206 bin 222 haber ve yazı ile bir önceki aya oranla medyada yüzde 54 daha fazla yer buldu. 



SARIGÜL CHP'DE HABERLERİ



MTM raporuna göre, Cumhuriyet Halk Partisi, Kasım'da medyada en fazla öne çıkan ikinci siyasi parti oldu. Yansıma oranlarını Ekim ayına göre yüzde 36 arttırmayı başaran CHP, ay içerisinde Mustafa Sarıgül'ün partiye katılmasıyla adından söz ettirirken, parti üyesi milletvekili Kamer Genç'in Emine Erdoğan'ın Japonya Büyükelçiliği'nde yaptığı konuşmaya müdahale etmesiyle de gündeme geldi. Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda mutabakata varılan 60 madde ile ilgili de anılan CHP, toplamda 129 bin 716 haber ve yazıya konu edildi. MTM raporuna göre, Diyarbakır buluşmasını eleştiren MHP Kasım ayında medyanın en fazla söz ettiği bir diğer siyasi parti Milliyetçi Hareket Partisi oldu. MHP Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan'ın Diyarbakır'da Barzani ile bir araya gelmesini "İkinci Habur rezaleti" şeklinde yorumlarken, sivil anayasa yapımında MHP olarak masadan kalkan taraf olmayacaklarını açıkladı. MHP, ay genelinde 54 bin 164 haber ve yazı ile konuşuldu. 



BAŞBAKAN ERDOĞAN KASIM'DA MEDYADA YÜZDE 71 DAHA FAZLA YER BULDU



MTM'nin Kasım ayında medyaya en fazla konu olan siyasi isimleri de belirlediği araştırma raporuna göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, medyanın en çok yer verdiği siyasi oldu. AKP'nin Kızılcahamam Kampı'nda, kız ve erkek öğrencilerin birlikte kaldığı evlerle ilgili yaptığı eleştirileri, kamuoyunda geniş tartışmalara yol açan Erdoğan'ın medyada öne çıktığı bir diğer konu ise Mesut Barzani ile Diyarbakır'daki toplu açılışta bir araya gelmesi oldu. Bir önceki aya oranla medyada yüzde 71 daha fazla yer bulan Erdoğan, toplamda 187 bin 922 haber ve yazıda yer aldı. MTM verilerine göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 30 bin 547 haber ve yazı ile medyaya en fazla konu olan ikinci siyasi isim oldu. Norveç Kralı 5. Harald'ı Türkiye'ye davet eden Gül, Norveç Kralı ile Türkiye'nin AB üyeliğine ilişkin görüştü. Muharrem ayı dolayısı ile, Çankaya Köşkü'nde iftar yemeği veren Abdullah Gül, Öğretmenler Günü nedeniyle 81 ilden gelen öğretmenlerle Çankaya Köşkü'nde öğle yemeğinde bir araya gelmesiyle de medyada yer buldu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise Kasım ayında toplam 29 bin 651 haber ve yazıyla medyada en çok yer bulan üçüncü isim oldu. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin