Kız Kardeşler filminin Saraybosna galası yapıldı

Emin Alper'in filmi Kız Kardeşler, 13 Eylül'de vizyona girecek.

Google Haberlere Abone ol
Kız Kardeşler filminin Saraybosna galası yapıldı

Dünya prömiyerini Berlin Film Festivali’nin Ana Yarışma bölümünde yapan, Emin Alper’in ödüllü son filmi Kız Kardeşler’in 25. Saraybosna Film Festivali Uluslararası Yarışma bölümündeki gala gösterimi dün akşam gerçekleştirildi.



Türkiye’den festivalin Uluslararası Yarışma bölümüne seçilen tek yapım olan Kız Kardeşler’in gösterimine filmin yönetmeni Emin Alper ile başrol oyuncuları Cemre Ebüzziya, Ece Yüksel, Helin Kandemir, yapımcı Nadir Öperli, görüntü yönetmeni Emre Erkmen ve cast direktörü Ezgi Baltaş katıldı. Kırmızı halı töreninin ardından, festivalin ikonik National Theater sinemasının fuayesine asılmış portre fotoğraflarını imzalayan ekip üyeleri, tümüyle dolu bir salonda, izleyicinin sıcak ilgisiyle karşılandı.



Kız Kardeşler filminin Saraybosna galası yapıldı



Ünlü İsveçli yönetmen Ruben Östlund’un başkanlığındaki jürinin vereceği ‘Saraybosna’nın Kalbi’ ödülleri bu akşam yapılacak törenle sahiplerini bulacak.



13 Eylül’de Türkiye’de vizyona girmeye hazırlanan Kız Kardeşler, son olarak 32. Avrupa Film Akademisi Ödülleri’ne aday olan filmler arasına seçildi. 31 Avrupa ülkesini kapsayan adaylık sürecinde, 46 film arasına girmeyi başaran yapım, Avrupa’nın Oscarları olarak nitelendirilen Avrupa Film Akademisi Ödülleri’nde Türkiye adına yarışacak. Avrupa Film Akademisi Ödülleri töreni 9 Kasım’da İspanya’nın Sevilla şehrinde gerçekleştirilecek.



Türkiye prömiyerini 38. İstanbul Film Festivali’nde Nisan ayında yapan film, festivalde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu (Cemre Ebüzziya, Ece Yüksel, Helin Kandemir), En İyi Müzik ve FIPRESCI ödüllerini kazanmıştı.



Annelerinin ölümünün ardından kasabaya besleme olarak verilen üç kız kardeşin, yıllar sonra köylerine geri dönmesini ve birbirleriyle yüzleşmelerini konu alan filmin başrollerinde Cemre Ebüzziya, Ece Yüksel, Helin Kandemir, Kayhan Açıkgöz, Müfit Kayacan ve Kubilay Tunçer yer alıyor.



Türkiye-Almanya-Hollanda-Yunanistan ortak yapımı Kız Kardeşler’in yapımcılığı Liman Film ve NuLook Production tarafından gerçekleştirildi. Görüntü yönetmenliğini Emre Erkmen’in, yapım tasarımını ise İsmail Durmaz’ın üstlendiği filmin kurgusunda Çiçek Kahraman’ın imzası bulunuyor.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin