Kitabı toplatılan Hasan Cemal'den ilk açıklama!

'Delila/Bir Genç Kadın Gerillanın Dağ Günlükleri' isimli kitabı hakkındaki toplatılma kararına köşe yazısıyla cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Kitabı toplatılan Hasan Cemal'den ilk açıklama!

Hasan Cemal'in 'Delila/Bir Genç Kadın Gerillanın Dağ Günlükleri' ve 'Çözüm Sürecinde Kürdistan Günlükleri' ile Tuğçe Tatari'nin 'Anneanne, Ben Aslında Diyarbakır'da Değildim' kitapları için Gaziantep 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nin toplatma kararı vermesine Hasan Cemal, köşe yazısıyla tepki gösterdi. Türkiye Yayıncılar Birliği de kararı eleştirdi.



Hasan Cemal, iki kitabı için verilen toplatma kararına tepkisini, t24.com.tr'de yayınlanan şu köşe yazısıyla tepkisini dile getirdi:



Gece vakti, Nobel Edebiyat Ödülü’nün bu yılki sahibi Svetlana Aleksiyeviç’in ödül törenindeki konuşmasını okuyorum. Kaybedilmiş Bir Savaş Üzerine başlığını taşıyan bir konuşma.



Sevgili dostlar,

Bu kürsüde tek başıma durmuyorum.

Etrafımda sesler var, yüzlerce ses…

Sesler her zaman benimle, çocukluğumdan beri. 

Birinci Ses: 

Bilip de ne yapacaksın bu kadar hüzünlü bir hikâyeyi?

Ben kocamla savaşta tanıştım.

Tank subayıydım.

Berlin’e kadar gittim. Hatırlıyorum, duruyorduk, daha o zaman kocam değildi… Reichstag’ın orada duruyoruz, bana diyor ki, ‘Gel evlenelim. Seni seviyorum.’

Benimse bu sözler bir ağrıma gitti ki! Tüm savaş boyunca kirin, tozun, kanın içindeydik, etrafımızda her şey mat.

Şöyle dedim ona:

‘Sen önce benden bir kadın yap, bana çiçekler ver, şefkatli sözler söyle. Cepheden geri yollanınca kendime bir elbise dikerim ben de.’

O kadar dokunmuştu ki sözleri, hatta ona vurmak istemiştim.

O da hissetti bunu.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin