'Kırmızı' için kamera karşısına geçtiler!

Kırmızı Ödülleri'nin reklam kampanyası için bu kez reklam sektörünün yeni kuşak temsilcileri kamera karşısındaydı.

Google Haberlere Abone ol
'Kırmızı' için kamera karşısına geçtiler!

Reklam sektörünün yeni kuşak temsilcileri, bu yıl 13.’sü düzenlenecek Kırmızı Ödülleri’nin “Kariyerine Hız Katanlar” konseptli reklam kampanyasında rol aldı.



Reklamda yaratıcılığı özendirmek, reklam ajanslarının, çalışanlarının, öğrencilerin ve reklamverenlerin başarılarını belgeleyip, ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından bu yana düzenlenen Kırmızı’nın reklam kampanyasının bu yılki iletişim teması ‘hız’ olarak belirlendi. Reklam sektörüne dinamizm katan, kariyerinde hızlı adımlarla ilerleyen genç reklamcılar da Kırmızı’nın iletişim yüzü olarak reklam kampanyasına destek verdi. Ajansların önerileri doğrultusunda seçilen isimler, reklam kampanyasında Formula 1 yarışmacılarını aratmayan kostümleriyle yer aldı.



'Kırmızı' için kamera karşısına geçtiler!



İki gün süren çekimlere, Cem Yolal (Manajans/JWT) , Ece Diçmen (Young & Rubicam), Enes Hadzibegovic (Leo Burnett), Fatih Düzyol (Publicis Worldwide Türkiye), Ferhan Dayıoğlu (Concept), Kerem Tüten (Medina Turgul DDB), Nadir Aydın (Lowe İstanbul), Renan Erdener (TBWA Istanbul) ve Saydan Çelik (Rafineri) gibi genç kuşak reklamcılar objektif karşısına geçti. Kampanyada yer alan reklamcılar, bu keyifli çekimlerin kamera arkasını anlattı.



Saydan Çelik – Rafineri Reklam Ajansı



Damalı Bayrağı En Çok Gören Ekip Kırmızı’yı Alır!



Sektör gereği birlikte çalıştığımız markalar birbirleriyle birinci olmak için yarışıyor. Doğal olarak biz de bu yarışın içerisindeyiz. Ben lastik değiştiriyorsam, diğeri bir yandan benzin dolduruyor ve en kısa sürede yayına giriyoruz. Bu kampanyada, markaları araç olarak konumlarsak, sezon boyunca damalı bayrağı en çok gören ekiplerin ödüllendirildiği bir töreni duyurma amacıyla bence hedefine varıyor. İşimiz gereği kameranın arkasındayız. Tabii eğer fotojeniksek, önünde de yer alabiliyoruz zaman zaman. Eğer fotojenik değilsek (benim gibi) başarı ile kamera önünde yer almak dışında şans kalmıyor. İlginç ve zor bir deneyimdi kısaca.



'Kırmızı' için kamera karşısına geçtiler! - Resim : 2



Osman Nadir Aydın – Lowe Reklam Ajansı



‘Hız’ Konsepti İlgiyi Sürdürür



Kırmız reklam kampanyaları "bu yıl ne yapmışlar abi?" diye merak edilir, ilgiyle izlenir hale geldi. Kampanyada sektörden yüzleri görmek de bu ilgiyi artırıyor. Bu yılın konsepti de aynı etkiyi sürdürecektir diye düşünüyorum. Bu kampanyada yer almak tabii ki eğlenceli. Ama kamerayla aram hiç hoş olmadığı için, bir yandan da zor bir deneyim oldu.



Fatih Düzyol – Publicis Reklam Ajansı



Kariyerimde İlk Kez Kamera Önüne Geçtim!



Basın, hem yurt içinde hem de yurt dışındaki yarışmalarda Türkiye'nin en çok katılım gösterdiği kategori. Kırmızı Ödülleri'nin sadece basın üzerine olmasının bu konudaki yaratıcılığı teşvik ettiğini düşünüyorum. Ayrıca bölge ödüllerinin, Türkiye'nin dört bir yanındaki yeteneklere ve ajanslara kendini gösterme fırsatı tanıdığı kanaatindeyim. Şimdiye kadar hep kameranın karşısında ne olacağını yazmaya çalıştım ve arkasından baktım. Kendi kariyerim anlamında ilk defa kameranın önünde duran oldum. Oldukça keyifliydi ama neden kameranın arkasında durmam gerektiğini bana tekrar hatırlattığı için Kırmızı'ya teşekkür ederim.



'Kırmızı' için kamera karşısına geçtiler! - Resim : 3



Kampanyanın Mimari TBWA\İSTANBUL’un CCO’su İlkay Gürpınar:



Kırmızı Ödülleri Gençlere ‘Hız’ Katacak



Kampanya fikrinin hikayesini ve çekim sürecini anlatan TBWA CCO İlkay Gürpınar, Kırmızı’nın, sektörün ileri gelenlerini buluşturduğuna dikkati çekerek, “Geriye dönüp baktığımızda bugün reklam sektörüne ve Türkiye'nin hafızasına damga vurmuş birçok isimin geçmişinde onlarca Kırmızı ödülü görüyoruz. Biz de reklam sektörünün genç yeteneklerin kariyerinin başköşesine oturacak Kırmızı Ödülleri’yle yükselişlerine 'hız' vermeyi kendimize görev bildik. Bu yüzden Kırmızı Ödülleri'ni, dünyanın en hızlılarından esinlenerek markalamaya karar verdik” dedi. Gürpınar, “Kariyerinde hızlı olan genç insanların enerjilerini ve heyecanını anlatmak için araba yarışlarındaki podyum sevincini her biriyle ayrı ayrı ele aldık. Çekim sırasında her birinden yarış kazandıklarını düşünerek sevinmelerini istedik. Bu görüntülerin hem eğlenceli hem de gerçekçi olması için birebir yarışlarda kullanılan lisanslı ekipmanları kullandık. Çekime gelen genç yeteneklerin her biri rolüne fazlasıyla adapte olunca birbirinden eğlenceli fotoğraflar ortaya çıktı” diyerek çekim arkasına da değindi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin