King Gizzard & The Lizard Wizard, iki konserle Salon'da!

Salon, sezon programına yeni isimler eklemeye devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
King Gizzard & The Lizard Wizard, iki konserle Salon'da!

Salon, 22 Eylül’de Roosevelt’in tüm biletleri tükenen konserinin ardından farklı janrların yıldız müzisyenlerini ve yeni yeteneklerini dinleyicisi ile buluşturmaya devam ediyor. Salon, yeni sezon programına eklediği isimlerle müzikseverin ajandasını iyice doldurmaya hazırlanıyor.



King Gizzard & The Lizard Wizard ilk kez Türkiye'ye geliyor



Rock dünyasının son zamanlardaki en iyi projeleri arasında yer alan King Gizzard & The Lizard Wizard, '0 Müzik' konserleri kapsamında 14 Mart Çarşamba ve 15 Mart Perşembe, iki gece üst üste Türkiye’de ilk kez Salon’a konuk olacak.



King Gizzard & The Lizard Wizard, iki konserle Salon'da!



Tame Impala, Pond, Jagwar Ma gibi isimleri hayatımıza sokan kutsal coğrafya Avustralya’da 2011’de kuruldan King Gizzard & The Lizzard Wizard, 60’lardaki saykedelik müzik patlamasını hatırlatan çiğ ve kirli kayıtlarıyla, eskiye gönderme yapan yepyeni bir proje olarak hayata geçti. Bir yıla üç albüm sığdıran grup, türden türe atlayan ve bambaşka konseptler denedikleri albümleri ve neredeyse kişiye özel ürettikleri evladiyelik plaklarıyla dünya çapındaki bilinirliklerini hızla arttırdılar. Yakından tanıdıkları Türk ezgileri, Aşık Veysel esintileri onları Türkiye’deki dinleyiciye daha da yakınlaştırdı. Yıllardır gelmek istedikleri İstanbul’a, sonunda Salon aracılığıyla adım atacaklar. King Gizzard & The Lizzard Wizard konserinin ayakta (tam) 60 TL, öğrenci 45 TL olmak üzere 25 Ekim Çarşamba günü saat 10.30’dan itibaren Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir. Lale üyeleri için ön satış tarihi 24 Ekim Salı.



Salon programına eklenen diğer isimler



Kaan Tangöze / 24 Kasım Cuma / 22:00



Türkiye alternatif sahnesinin en önemli gruplarından Duman’ın solisti Kaan Tangöze, 90’larda müzik çalışmalarına başladı, ardından Batuhan Mutlugil ve Ari Barokas ile Duman’ı kurdu. Tarzları birbirine hayli zıt, yediden yetmişe on binlerce insanın ezbere eşlik ettiği şarkılar yazdı. Konserleri tıklım tıklım dolan, albümleri yerli rock dünyasının en çok satan albümleri arasına giren Kaan Tangöze, 2015'te ‘Gölge Etme’ başlıklı solo albümünü yayımladı. Özdemir Asaf'ın dizelerini kullandığı "Bekle Dedi Gitti" şarkısıyla kitleleri peşinden sürükledi. Duman’la olduğu kadar solo performansıyla da konserlerine devam ediyor ve şimdi de Salon’da rock tutkunlarıyla buluşuyor.



Dolu Kadehi Ters Tut / 25 Kasım Cumartesi / 22:30



Kendi tabirleriyle şakalı müzik grubu Dolu Kadehi Ters Tut, Mürsel Oğulcan Ava ve Uğurhan Özay tarafından, Ömer Hayyam’dan aldıkları ilhamla kuruldu. Mizah sosu kattıkları canlı performanslarıyla kısa sürede kulaktan kulağa yayıldılar, hayran kitlelerini katladılar. Ömer Hayyam’a ek olarak Özdemir Asaf, Sabahattin Ali gibi isimlere duydukları hayranlıklarıyla edebiyat takipçisi kitlede de seslerini duyurdular. Milyon izlenen ‘Aldattın Mı’ videolarıyla bağımsız sahnenin en çok izlenen grupları arasına isimlerini yazdılar. Deniz Tekin ve Canozan’la beraber söyledikleri “Belki” ile büyük beğeni topladılar. Şakalı, sakin tonlu şarkılar ve lansmanını yapacakları “Dünyanın En İyi Albümü” adlı yeni albümlerinden güçlü, rock’n’roll parçalarla hayranlarıyla Salon’da ilk defa buluşacaklar.



Kökler Filizleniyor / 8 Aralık Cuma / 22:00



Hip-hop dünyasının yeni yıldızı Ezhel’in reggae grubu Kökler Filizleniyor, 2015 baharında Ankara’da kuruldu. Vokalde Ezhel, gitarda Onur Gürsoy, basta Deniz Özden, davulda Eren Alkan ve üflemelilerde Ezgi Pehlivan’ı bir araya getirdi. Reggae ile türküyü, rock ve hip-hop türlerini kol kola soktu. Bob Marley’den Nazım Hikmet’e ve Tupac’e kadar birçok esin kaynağını aynı repertuara sığdıran ekip, Ezhel’in bütün biletleri tükenen iki Salon konserinden sonra bu kez bütün kadro sahnedeler. Solistliğini Hip-hop dünyasının yeni yıldızı Ezhel’in üstlendiği Ankaralı reggae grubu Kökler Filizleniyor, Anadolu’dan, reggae, rock, hip-hop tınıları dinlemek isteyenlerle Salon’da buluşuyor.



Salon’da bu hafta



Salon bu hafta ilk olarak ABD’li Seth Haley’nin synthwave projesi Com Truise’u konuk ediyor. 80’ler synth’lerinin marka isimlerinden bir tanesi olan Com Truise, Daft Punk’ın Tron: Legacy filmi için hazırladığı soundtrack albümünde yer aldı. Com Truise, Matthew Dear, Tycho, Phantogram gibi çağdaşlarıyla birlikte Ghostly International plak şirketinin bünyesinde efsane prodüksiyonlara imza atıyor. 2017 yazında Itineration adlı yepyeni bir albüm yayımlayan Com Truise, 25 Ekim Çarşamba akşamı Salon’da olacak.



Salon’un bu hafta sahnesinde ağırlayacağı bir başka konuk, şarkıcı, söz yazarı, aranjör, prodüktör Cihan Murtezaoğlu. Yasemin Mori, Ceylan Ertem, Pinhani ve Mabel Matiz'le, aranjör, besteci ve gitarist olarak çalışan



Cihan Murtezaoğlu, Künt ve Sen Yağmur Dök adlı projelere imza attıktan sonra solo çalışmalarını içeren ‘Bitsin Bu Delilik’ adlı ilk uzunçalarını geçtiğimiz yıl yayımladı, lansman konserini Salon’da gerçekleştirdi ve tıklım tıklım bir geceye imza attı. Murtezaoğlu, 27 Ekim Cuma akşamı son dönemin en melankolik işlerine imza atan müzisyeniyle hep bir ağızdan söylemek için Salon dinleyicisini selamlayacak.



Bu hafta Salon’da hayranlarıyla buluşacak olan bir diğer isim ise Matthew Barnes’in deneysel elektronik müzik projesi Forest Swords. Yeni jenerasyon süper prodüktörler James Blake, Bon Iver, Burial, Four Tet ile beraber anılan Forest Swords, Mart başında yayımlayadığı ilk teklisinin ardından, yeni albümü Compassion’ın Avrupa turnesi kapsamında, 28 Ekim Cumartesi akşamı Salon sahnesinde hayranlarıyla buluşacak


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin