KİMLERE 'MEDYA TOPAÇLARI' DEDİ?

“'Nasıl gazetecilersiniz' demiyorum, onu çoktan geçtik, siz nasıl insanlarsınız? Sizin mi hafızanız yok, bizim mi?.."

Google Haberlere Abone ol
KİMLERE 'MEDYA TOPAÇLARI' DEDİ?

 


Umur Talu/HABERTÜRK


O Gandi, onlar Hint fakiri!


“NASIL gazetecilersiniz” demiyorum, onu çoktan geçtik, siz nasıl insanlarsınız?

Sizin mi hafızanız yok, bizim mi?

Siyasetçi halinizi görmeyecek kadar kör, bilemeyecek kadar cahil, size teslim olacak kadar miskin, bu iğrençliğe balıklama yazılacak kadar pişkin mi?

Şimdi o Gandi, hepiniz birer Hint fakiri!

Hadi sizde utanma yok, Gandi’de hiç mi muhakeme yok? İnsan, başı dönse, “kasetle gelen bayram”ı fırsat bilse bile, halk adamı ve dürüst ya, hiç olmazsa evde torun severken bir düşünmez mi:

Yahu yine aynı herifler, bu sefer benim arkama geçtiler!

NEYİME DEMEZ Mİ
Cümleyi amiyane almayın; yakın tarihi hatırlayın. Seçim, kongre, lider, delege, koalisyon imali uğruna, demokrasiye de gazeteciliğe de ede ede, şimdi “Gandi”ye dönmüş “medya topaçları”na sorun:

DYP’liydiniz hani; hani ANAP’lıydınız?

Hani Ecevitçi, MHP’li olmuştunuz...

Hani Dervişçi, Özkancı, Bayarcı idiniz...

Hani Baykalcıydınız be!

Kocaman “Neden”le sorun. Nasıl böyle hızlı kaydıklarını sorun. Sağda mı solda mı, liberal mi sosyal demokrat mı olduklarını; hepsini peş peşe nasıl olabildiklerini sorun.

Servetleri, ihtirasları, dümenleri, ihaleleri, arazileriyle “halk adamları”nın arkasına nasıl geçebildiklerini, “dev aynası”na dayanamayan Gandileri anında rehin alırken hiç mi sıkılmadıklarını sorun.

Gandi de sorsun kendine: Halkın ruhunu, zihnini, kaderini sömürgeleştirenlerle kanka olacaksam; savaşı, düşmanlığı körüklemişlerle müttefik çıkacaksam, Hintli suretinde bir İngiliz kalacaksam, Gandilik benim neyime!

REHİN DÜŞMEZ Mİ
Hiç tartışmam, bu iktidarın “göbekten yandaş medya”sı var elbet! İster ideolojik,  manevi; ister duygusal, maddi! Muhaliflikleri iktidarı hep teğet geçen bağımsızlar var!

Ama “ötekiler” de hep “yandaş” oldu; hükümetleri, başbakanları, liderleri, Sezarları ve Brutusları kendilerine “paydaş” kıldılar.

Bugünkü yandaşlar gibi iktidara tapınmakla kalmadılar; hükümetleri, siyasetçileri, ailelerini, haysiyetlerini rehin aldılar, esir tuttular.

HİÇ DEĞİŞMEZ Mİ
Kısaca, kabaca hatırlayın lütfen:

Çiller DYP’de aday olduğunda, bunlar Çillerci idi. O zaman mütevazı Milliyet’te, hanımefendinin bunlara kongre öncesi özel teşvik çıkardığını belgeledik.

Gazetecilik yapıp Çiller’in ABD’deki servetini manşet yaptık; DYP-SHP koalisyonu yıkılmasın diye habere yanaşmayıp Karayalçın’ı Çiller’e yapıştırdılar. Gün geldi, CHP ve Baykal’ı Çiller’e payanda ettiler.


Seçim oldu, bunlara inat Refah kazandı; ama elden ANAP-DYP koalisyonu kurdular. O battı, Refahyol oldu. 28 Şubat’la yıktılar. Karadayı ve Bir’le, DYP’den adam kopartıp  Yılmaz’ı başbakan ettiler!


Seçim oldu. Ecevit’i serseme çevirdiler; Bahçeli ve Yılmaz’la hükümet kurdurttular. Tam yandaş olup tamamen esir aldılar! Hükümet için Sezer’e villayla, perdeyle saldırdılar. Öküz ölünce, Ecevit’i hasta edip sattılar; Özkan, Cem (ve cayan Derviş)’e parti kurdurttular. Merkez sağda Bayar’ı ittirdiler. Baykal İş Bankası’nda misilleme yaptı, korktular, ona rakip olmasın diye İnönü’yü vurdular. Bunlara inat AKP kazandı... Ona da yazıldılar. Orduydu, Baykal’dı... Kasetle “temiz” ellerini ovuşturup “halkçı, Gandici, solcu” oldular! Nasıl şeysiniz siz yahu! CHP değişsin de, sizin kaypak haliniz hiç değişmeyecek mi!

Bulaşık gazetecilik-siyaset kimyasının kör kuyularında, her tür göçük altında kalan insanlardan utançla!

Bunları aynı vagonda gören her Gandi, yanlış trene mi bindim diye telaş eder!

Bi rahat bırakın adamı!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin