KİM DAHA KIŞTIRTICI? BBC HEM FOX´U HEM DE CNN´İ SUÇLADI

Ted Turner Fox TV´nin sahibi Murdoch´u savaş kışkırtıcısı olmakla suçladı ama BBC´nin direktörü Greg Dyke´a göre iki kanal da aynı oranda kışkırtıcı. İşin ilginci BBC de savaş sırasında savaşa destek vermekle suçlanmıştı.

Google Haberlere Abone ol
KİM DAHA KIŞTIRTICI? BBC HEM FOX´U HEM DE CNN´İ SUÇLADI

BBC Direktörü Greg Dyke, Amerikan televizyon ve radyo kanallarına yaptıkları şoke edici savaş haberleri ve savaş taraftarı yayınlar nedeniyle yüklendi.


"11 Eylül saldırılarından bu yana bazı Amerikan kanallarının kendilerini Amerikan bayrağına sardığını ve tarafsız yerine milliyetçi yayınlar yaptıklarını" söyleyen Dyke, "Ben kişisel olarak, savaş sırasında Amerikan kanallarının yaptıkları haber yayınlarında hiçbir sorgulamada bulunmamaları karşısında şoke olduk" dedi.


Fox TV ve CNN'in savaş taraftarı yayınlar yaptığını belirten Dyke, yeni yasayla İngiltere'de geniş bir medya ağına sahip olma hakkı tanınan Amerikan şirketlerini de uyararak, bu yasanın haberlerde tarafsızlık ilkesinin kaybına neden olabileceğininin de altını çizdi.


BBC savaş hem hükümetin hem de diğer yayın organlarının eleştiri oklarına hedef olmuştu. Hükümet kanalı Saddam yanlısı yayınlar yapmakla suçlarken, savaş karşıtları BBC'nin ABD ve İngiltere'nin Irak'taki operasyonlarını destekleyen bir tutum içinde olduğunu öne sürmüştü.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin