'Kim bilir kaç kalbi onardın o sımsıcak sesinle ancak, kendi kalbine yenik düşmüşsün'

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden sanatçı Hakan Yeşilyurt’un sanatçı dostları ve siyasetçiler duygularını paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
'Kim bilir kaç kalbi onardın o sımsıcak sesinle ancak, kendi kalbine yenik düşmüşsün'

Geçirdiği kalp krizi sonucu cumartesi akşamı hayatını kaybeden 46 yaşındaki sanatçı Hakan Yeşilyurt, dün Antalya’da son yolculuğuna uğurlandı. “Eftelya”, “Sen Aşksın”, “Bize Kalan” gibi albümleri olan ve Adalılar grubunun kuruluşunda da yer alan Yeşilyurt için sanatçı dostları ve siyasiler duygularını paylaştılar.



Yeşilyurt’un Adalılar Müzik Grubu’nda birlikte çalıştığı Serhad Raşa gazetemize yaptığı açıklamada “Erken bir gidiş; bizi sarstı. Türkiye’de muhalif müziğe çok fazla emeği olan birisi. Adalılar gibi bir müzik grubunun solistliğini yapmış birisiydi. Çok yeni bir albüm çıkarmıştı onun üzerine çalışmalar yapmak istiyordu” dedi.



Halk müziği sanatçısı Pınar Aydınlar ise Yeşilyurt’un işçi ve direniş etkinliklerine gönüllü katıldığını belirterek “Sanatçıları yalnız bırakmamak gerekiyor çünkü geçirdiği kalp krizi onun kalbinin pek çok sorunu kaldıramamasından dolayı... Biz Hakan’ı ekonomik zorlukları, manevi kırgınlıkları kaldıramamasından dolayı kaybettik bunu çok iyi biliyorum” dedi. Sanatçı Ferhat Tunç da çok üzgün olduğunu belirterek “Hakan çok sevdiğimiz bir arkadaşımızdı. Kendisiyle 1999 yılında Ankara’da ilk albümünü yaparken tanıştım ve onu çok sevmiştim. Son derece saygılı bir insandı. Sanat için çok heyecanlı, çoşkuluydu. Müzik yapmak isteyen, şarkı söylemek isteyen bir insan olarak tanıdım onu... Çok önemli çalışmalar yapmayı düşünen birisiydi” diye konuştu.



Sabahat Akkiraz: “Genç iken ölene ölüm zor iştir” Işık’lar içinde uyusun. Çok erken oldu.



Suavi: Kim bilir, kaç kalbi onardın o sımsıcak sesinle ancak, kendi kalbine yenik düşmüşsün.! Yeşilyurt’lar, sararsın gayrı. Üzgünüm.



Servet Kocakaya:Yan yana mekanlarda şarkı söylerdik öğrencilik yıllarımızda. Her kederini gizleyecek tebessümü vardı. İyiydi, gençti gitti. l Veli Ağbaba: O güzel insanlar, o güzel atlara binip gitmeye devam ediyor.



Alper Taş: Güzel bir insandı. Güzel bir sesti. Kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz.



Hakan Yeşilyurt, dün Antalya Kızılarık Cemevi’nde düzenlenen törenin ardından Konuksever Mahalle Mezarlığı’nda toprağa verildi. Yeşilyurt için dün Antalya Kızılarık Cemevi’nde düzenlenen törene, sanatçılar İlkay Akkaya, Onur Akın, Hilmi Yarayıcı ile dostları ve sevenleri katıldı. Cemevi bahçesinde ve içinde, tören boyunca, Yeşilyurt’un şarkıları çalındı. Yeşilyurt’un tabutunun üzerine Che’nin fotoğrafı ile Fenerbahçe Sol Açık taraftar grubunun atkısının konulması dikkat çekti. Yeşilyurt’un cenaze töreninde konuşan sanatçı İlkay Akkaya, “Çok yalnızdık, çok yalnız bıraktın. Şimdi ardından süslü ölüm cümleleri kuruluyor ya bunları görse duysa çok gülerdi. Hiç sevmezdi böyle cümleleri. İhtiyacı da yoktu. Şimdi o tüy gibi adamı toprağa teslim edeceğiz. Ne büyük keder, ne büyük eksiklik” dedi. (Cumhuriyet)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin