KİLİSEDEKİ TÖRENİ SADECE ANADOLU AJANSI İZLEYECEK

Agos Gazetesi, Hrant Dink'in cenazesinin Ermeni dini gelenekleri doğrultusunda, bir aile töreni olarak düzenleneceği açıkladı. Kilisedeki töreni sadece Anadolu Ajansı izleyecek. İşte cenazeyle ilgili açıklama.

Google Haberlere Abone ol
KİLİSEDEKİ TÖRENİ SADECE ANADOLU AJANSI İZLEYECEK

Hrant Dink’in cenazesi, Ermeni dini gelenekleri doğrultusunda, bir aile töreni olarak düzenlenecektir. 23 Ocak 2007 Salı günü saat 11:00’de AGOS gazetesinin önünde başlayacak törenin sonunda, Dink gazetesinin önünden uğurlanacaktır. Bu töreni takiben, saat 14:00’te Kumkapı Meryem Ana Patriklik Kilisesi’nde dini tören gerçekleştirilecektir. Kilisenin içine sadece Anadolu Ajansı alınacak ve burada çekilen görüntüler Anadolu Ajansı tarafından servis edilecektir. Anadolu Ajansı’nın yanı sıra sarı basın kartlı gazeteciler de kamera ve fotograf makinası olmadan kilisenin avlusuna girebilecektir. Görevli basın mensuplarının, kameraman ve foto muhabirlerinin rahat görev yapması için Patrikhane duvarının önüne platform kurulacaktır.


Cenaze daha sonra, defnedilmek üzere Balıklı Ermeni Mezarlığı’na götürülecektir.


Törenlerde, Hrant Dink’in ailesinin arzusu üzerine slogan atılmaması, pankart açılmaması, gösteri ortamı yaratılmaması önemle rica olunmaktadır.


Törenin güvenli bir şekilde yapılabilmesi için göstereceğiniz hassasiyet için şimdiden teşekkür ederiz.


Agos Gazetesi


Önemli Not: Kumkapı Meryem Ana Patriklik Kilisesi’nin içinde sınırlı sayıda yer bulunması nedeniyle, törene katılanların tamamının içeriye giremeyebileceğini göz önünde bulundurmanızı rica ederiz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin