Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: O toplantıya FOX'u niye çağırmadın?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantısına FOX, Sözcü, Cumhuriyet, Birgün, Halk TV ve KRT davet edilmedi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: O toplantıya FOX'u niye çağırmadın?

14 Temmuz Pazar günü Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde düzenlenen, 'Ulusal Güvenlik Konulu' bilgilendirme toplantısına FOX, Sözcü, Cumhuriyet, Birgün, Halk TV ve KRT gibi medya kurumlarının temsilcileri davet edilmedi.



Grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın Erdoğan Milli Birlik Günü dolayısıyla gazetecileri, televizyoncuları davet ediyor ama sadece havuz medyasını davet ediyor. E hani Milli Birlik Günü’ydü. Sözcü gazetesi gayri milli mi? Cumhuriyet gazetesi gayri milli mi? Bunlar millidir, gayri milli olan sensin. Türkiye’nin en çok satan gazetesini davet etmiyorsun. Türkiye'nin en çok izlenen televizyon kanalı Fox TV'yi niye çağırmıyorsun? Niye davet etmiyorsun? Çünkü işine gelmiyor. Eğer bir kişi ‘Milli birlik’ deyip kendi vatandaşlarını ayırıyorsa o kişi milli değil gayri millidir. Bu kadar açık ve net söylüyorum." dedi.



Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:



Öncelikle bir konu üzerinde duralım. 15 Temmuz darbe girişimi. Kimden gelirse gelsin, hangi gerekçe ile gelirse gelsin darbecilere karşı çıkacağız. Türkiye’nin güçlü bir anayasaya ihtiyacı var. Hiç kimse, hiçbir grup ‘Ben Anayasa değişikliğinin dışında kaldım’ demeyecektir.



'251 ŞEHİDİN KANI YERDEDİR'



Anayasa kitapçığını eline aldığında bu Anayasa korunmalı diyeceği bir Anayasa’ya ihityacımız var. 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle hepimiz zarar gördü. FETÖ’nün siyasi ayağı nerede bunun bilinmesi gerek.



Baskılarla TBMM’de kurulan Darbeyi Araştırma Komisyonu’nun çalışmaları talimatla hızlandırıldı. Darbe ile ilgili komisyonun bilgisine başvurmak için davet ettiği iki isim Erdoğan’ın talimatla bilgi vermeye gelmedi. Kimdi bu iki isim; MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay eski Başkanı Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar. Bu iki isim neden komisyona gelip bildiklerini paylaşmamışlardır.

FETÖ’nün siyasi ayağı ortaya çıkarılmadıkça 251 şehidin kanı yerdedir.



'FETÖ BORSASINA PARA YATIRANLAR DIŞARIDA'



Bir olayı hiç unutmuyorum. AKP’li kardeşlerimin vicdanına seslenmek isterim. Bir kadın öğretmen başörtülü gözaltına alınıyor. Bu kadın yeni doğum yapmış. Bu çocuğun anne sütüne ihtiyacı var. Sonra hemen bize: FETÖ’cüler.



Darbe girişiminin üzerinden bir süre geçti. Bir baktık ki iktidar kanadının bazı kişileri bir FETÖ borsasından söz etmeye başladılar. Dayısı olan parası olan dışarı çıkıyor. Gariban içeride. Siz bunları atıyorsunuz içeri. FETÖ borsasına para yatıranlar dışarıda.



Fettah Tamince. Bir kişinin FETÖ’den gözaltına alınabilmesi için MİT’in MASAK’ın emniyetin raporunun olması lazım. Bu üç rapor da var. Tamince devletin protokülünde. Askeri öğrenciler içeride. Hangi gerekçeyle? Neden işlem yapılmıyor?



17-25 Aralık’tan sonra Pensilvanya’ya gidip Fetullah Gülen’le görüşen kişidir. Ben bunları söylemezsem nasıl ben bütün vatandaşları kucaklıyorum diyeceğim?



Türkiye’ye kara para getiriyor. Erdoğanın avukatları savunduğu için hiçbir hakim ve savcı korkudan bir şey yapamıyor. Nasıl adalet bu? İsyan etmez misiniz siz buna? Yazarı siyasetçiyi garibanı içeride tutacaksın. Aynı menzilde yürüyorlar. Herkes yargılanabilir. Herkes hakkında soruşturma açabilir. Adalet tecelli ederse başımızın üstünden yeri vardır. Alıyorsunuz ailesi de nerede olduğunu bilmiyor. Faili meçhul olmak istemiyor bu ülke.



'SÖZCÜ’YÜ NEDEN DAVET ETMEDİN?'



(14 Temmuz Pazar günü Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde düzenlenen, Vahdettin Köşkün'deki ‘ulusal güvenlik konulu' bilgilendirme toplantısına başta Sözcü olmak üzere, Cumhuriyet, Birgün, Fox TV, Halk TV ile KRT gibi bağımsız ve tarafsız medyanın temsilcileri davet edilmedi. Ulusal güvenlikle ilgili toplantıya sadece iktidara yakın medya temsilcilerinin davet edilmesine bir tepki de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi.)



15 Temmuz’u hep birlikte Demokrasi ve Milli Birlik Günü ilan ettik. Sayın Erdoğan Milli Birlik Günü dolayısıyla gazetecileri, televizyoncuları davet ediyor ama sadece havuz medyasını davet ediyor. E hani Milli Birlik Günü’ydü. Sözcü gazetesi gayri milli mi? Cumhuriyet gazetesi gayri milli mi? Bunlar millidir, gayri milli olan sensin. Bunlar milli; Birgün, Yeni Çağ, Fox TV, Halk TV, Tele1, KRT. Türkiye’nin en çok satan gazetesini davet etmiyorsun. Niye davet etmiyorsun? Fox Tv Türkiye’nin en çok izlenen televizyonu. Niye davet etmiyorsun? Çünkü işine gelmiyor. Eğer bir kişi ‘Milli birlik’ deyip kendi vatandaşlarını ayırıyorsa o kişi milli değil gayri millidir. Bu kadar açık ve net söylüyorum.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin