Kılıçdaroğlu Twitter'dan lanetledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Paris katliamıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu Twitter'dan lanetledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fransa’nın başkenti Paris’teki saldırılara ilişkin açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu ayrıca, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’a mektup yazdı.



Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden paylaştığı mesajında Kılıçdaroğlu, terörü lanetlediğini belirterek "Yakın zamanda terör sonucu yüzlerce canını kaybetmiş bir millet olarak Fransa halkının yaşadığı acıyı paylaşıyor, terörü lanetliyorum" dedi.



HOLLANDE'A MEKTUP



Kılıçdaroğlu, Hollande'a yazdığı mektupta Fransa halkına taziyelerini sunarak Fransa halkıyla dayanışma içinde olduklarını belirtti.



Terör tehdidiyle küresel bir planlama ve sürdürülebilir bir stratejiyle etkili şekilde mücadele etme gereğinin bir kez daha görüldüğünü öne süren Kılıçdaroğlu, mektubunda şu ifadelere yer verdi:



"Sayın Cumhurbaşkanı, Paris’te dehşet verici terör saldırılarına uğrayan Fransa halkıyla dayanışma içindeyiz. Derin acınızı paylaşır, yürekten taziyelerimi sunarım. Bu saldırı da daha öncekiler gibi özgürlük, eşitlik, kardeşlik gibi insanlığın tüm ortak değerlerini hedef almaktadır. Nitelik ve nicelik değiştiren terör tehdidiyle, evrensel değerlerimize ve insanlığın ortak kazanımlarına bilhassa sahip çıkarak, küresel bir planlama ve sürdürülebilir bir stratejiyle etkili bir şekilde mücadele etme gereği bir kez daha görülmektedir.



Feci sonuçları olan bu tür saldırıların yeni düşmanlık ve kutuplaşmalara, toplumda yeni korkulara yol açmasına izin verilmemesi bu aşamada hayati önemdedir.  



Sosyal demokrat, özgürlükçü ve ilerici partilerin bu mücadelede öncü bir rol alması insan yaşam ve onuruna, dayanışmaya verdiğimiz yüce değerin doğal bir gereğidir.  Biz bu noktada da yanınızda olacağız. Sayın Cumhurbaşkanı, Fransa’nın bu acıyı vakarla aşacağından eminim. Şahsınızda Fransa halkına taziyelerimi sunar, başsağlığı dilerim. Saygı ve dostluk duygularımla." (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin