Kılıçdaroğlu, sanatçılarla bir araya geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ortaköy'deki Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenen etkinlikte sanatçılarla buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu, sanatçılarla bir araya geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sanatçı aydın bir insandır, rüzgara karşı yürür, güzel bir insandır, toplumun sorunlarına değinir. Biz CHP olarak sanatı ve sanatçıyı yücelteceğiz" dedi. 



Kılıçdaroğlu, CHP Kültür ve Sanat Platformu'nca 2014-2015 sanat mevsiminin başlaması münasebetiyle Ortaköy'deki Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenen etkinlikte sanatçılarla bir araya geldi.



Etkinlikte konuşan Kılıçdaroğlu, cumhuriyetin temelinin kültür olduğunu, dünyanın da bunu böyle bildiğini söyledi.



Sanatın yaşam kalitesini belirlediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bir toplumda sanat yücelmişse o toplumun yaşam kalitesinde de önemli gelişmeler var demektir. CHP olarak sanata ve sanatçıya her dönem saygı duyduk. Onları, ülkenin onuru olarak kabul ettik. Hangi koşullarda olursa olsun, hangi görüşte olurlarsa olsunlar onları yüceltmek hepimizin ortak görevidir. Sanatı biz böyle biliyoruz" diye konuştu.



Kılıçdaroğlu, sanatçının topluma politikacının gözüyle değil farklı bir gözle baktığını kaydederek, "Sanatçı aydın bir insandır, rüzgara karşı yürür, güzel bir insandır, toplumun sorunlarına değinir. Biz CHP olarak sanatı ve sanatçıyı yücelteceğiz. Onun bu ülkenin onuru olduğunu, kabul edeceğiz. Hep böyle biliyoruz. Sanatın gücünü de çok iyi biliyoruz" ifadelerini kullandı.



Sanatın bazen bir şiir, bazen bir karikatür, bazen bir film, bazen bir müzik olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, sanatın çok güçlü olduğunu ve o gücü yüceltmek istediklerini vurguladı.



Karakaş: "Kültür-sanat alanında baskı ve sansür var"



CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş da CHP'nin kuruluşundan beri Türkiye'nin kültür ülkesi olması yönünde mücadele ettiğini ifade etti. 



Son yıllarda kültür ve sanat alanında "baskı ve sansür" olduğunu ileri süren Karakaş, bu sansürün dayanılmaz boyutlara ulaştığını savundu. 



Karakaş, "Böyle bir dönemde, biz CHP olarak kültür ve sanat alanında çalışmalarımızı yoğunlaştırmak için, sizlerle her an iletişim içerisinde olmak için CHP Kültür ve Sanat Platformu'nu oluşturduk. Burada hep birlikteyiz. Bundan sonra her yıl sanat mevsiminin başladığı ekim ayında bu toplantılarımızı sürdüreceğiz. Türkiye'de kültür-sanat alanında zor günler yaşıyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 



Çok sayıda sanatçı katıldı

 

Etkinlik alanına gelen Kılıçdaroğlu, buradaki sanatçıların birçoğu ile selamlaştıktan sonra konuşma yaptı. Basın mensupları konuşmalardan sonra salondan çıkarıldı ve etkinliğin ikinci kısmı basına kapalı gerçekleştirildi. 



Kılıçdaroğlu'nun bu bölümde sanatçılarla tek tek konuştuğu ve bilgi alışverişinde bulunduğu öğrenildi. 



Etkinliğe, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, milletvekilleri, CHP'nin İstanbul'daki ilçe belediye başkanları ve aralarında Tarık Akan, Müjde Ar, Metin Uca, Tarık Ünlüoğlu, Ahmet Ümit'in bulunduğu sanatçı, programcı ve yazarlar katıldı. (AA)



Kılıçdaroğlu, sanatçılarla bir araya geldi


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin