KIBRISLI MUHALİF GAZETECİLER KISKAÇTA

KKTC´de 25 Mart´ta Doğancı Köyü´nde BM Genel Sekreteri Kofi Annan´ın çözüm planına ilişkin düzenlenen sembolik referandum ve polisin müdahalesi ile ilgili yazıları nedeniyle Kıbrıslı gazeteciler hedef haline geldi.

Google Haberlere Abone ol
KIBRISLI MUHALİF GAZETECİLER KISKAÇTA

Kıbrıs Gazetesi Yazıişleri Müdürü Başaran Düzgün, köşe yazarı Hasan Hastürer, yayın yönetmeni Süleyman Ergüçlü ile Ortam gazetesi yayın yönetmeni Mehmet Davulcu ve köşe yazarı Hasan Kahvecioğlu, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nın şikâyeti yüzünden 21 yıla varan hapis cezalarıyla karşı karşıya.

Savcılık Düzgün'ün 'Kimin garantörü' başlıklı yazısına 'askerin manevi şahsiyetini tahkir ve tezyiften' 10 yıl, Hastürer'in 'Doğancı'da coplu demokrasi' yazısına 'devleti ve Türkiye yetkililerini küçük düşürmek, neşren hakaret' gibi suçlamalarla 11 yıl hapis istedi. Ergüçlü'ye yazıları yayımladığı için 21 yıl ağır hapis isteniyor. Davulcu ve Kahvecioğlu için 10 yıl hapis talep ediliyor.

Davalar Askeri Mahkeme'de görülecek. Düzgün, mahkemenin daha fazla gazeteciyi yargı önüne çıkarabileceğini söylerken, Ergüçlü, "Bu çözüm ve AB üyeliği isteyen kesimleri sindirme hareketidir" dedi. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ise, "Dünyayı ayağa kaldırmanın lüzumu yok. 'Mahkemeye verildiler' diye bir durum yok. Soruşturma başlatıldı" diye konuştu.Radikal

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin