'Kerimcan Durmaz'ın başka videolarını da bulduk!'

Sosyal medya fenomeni hakkında bomba bir iddia gündeme geldi.

Google Haberlere Abone ol
'Kerimcan Durmaz'ın başka videolarını da bulduk!'

Ali Eyüboğlu ile İlkay Buharalı’nın birlikte hazırladıkları, Türkiye’nin ilk YouTube canlı yayın programı 'Magazin Noteri' canlı yayınına Kerimcan Durmaz’a suç duyurusunda bulunan ilk avukat olan Merve Saruhan Aydıngöz bağlandı.



Kerimcan Durmaz, geçtiğimiz günlerde Instagram hesabından, müstehcen görüntülerini paylaştığı iddiasıyla büyük tepki çekmişti Kerimcan Durmaz’ın bu paylaşımı ardından Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan avukat Merve Saruhan Aydıngöz, Kerimcan’ın özür videosundan sonra önemli açıklamalarda bulundu.



'Kerimcan'ın başka videolarını da bulduk!'



Meslektaşlarını da şikayetçi olmaya davet eden avukat Aydıngöz şunları söyledi:



“Bizim dayandığımız kanun maddelerine göre Kerimcan’ın ceza alması gerekiyor. Gerçekten aleni yapılmış teşhir suçu ortada. Türk Ceza Kanunu’nun 226. maddesinden bile ceza alması gerekiyor. Özür videosu hakkında samimi olduğunu düşünmüyorum. Farklı videoları da bize ulaştı ve biz savcılığa o görüntüleri de sunduk. Bu videosuna benzer tarzda farklı videoları da var o yüzden hata olduğunu düşünmüyoruz.



Kanunda teşhir suçunun altı aydan, üç yıla kadar cezası var ama ben hapis cezası alacağını düşünmüyorum. İki senenin altında ceza alıp hükmün açıklanmasının geri bırakılması çıkacağını düşünüyorum.Tabii ki hapis cezası çıkar ise emsal teşkil eder, sonucu hep beraber göreceğiz. Ama bir ceza çıkacaktır mutlaka. Burada çocuk yaştakilerin aleni bir şekilde izleyebileceği bir platforma video yükleme durumu var. Alenilik ilkesi önemli burada. Ahlak dışı başka videolar da var.



Bence hata olsaydı ilk başta kendisini çeker daha sonra çıkar özür paylaşırdı ve konu kapanırdı. Fakat Kerimcan, farklı farklı açıklamalar yapmayı tercih etti. Sulh Ceza Hakimliği görüntüleri inceleyip Kerimcan’a ceza verirse, tabii ki de İnstagram hesabını kapatacaktır. Ben hesabının kapanacağını düşünüyorum. Kerimcan da artık o görüntülerdeki kişinin kendisi olduğunu kabul etti. Artık bilirkişi testine çok ihtiyaç duyulmayacaktır."




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin