'Kendini role kaptıran oyuncuya 'yuh' diyoruz'

Kanal D'nin sevilen dizisi İsimsizler'in oyuncuları, Cengiz Semercioğlu'na konuştular.

Google Haberlere Abone ol
'Kendini role kaptıran oyuncuya 'yuh' diyoruz'

Kanal D'de yayınlanan İsimsizler dizisi yeni sezona hızlı bir giriş yaptı. Hande Soral, Atsız Karaduman ve Kayra Şenocak'ın da kadrosuna dahil olan İsimsizler, yeni sezon ilk bölümüyle reytinglerde zirvede yer almıştı.



Hürriyet Gazetesi yazarı Cengiz Semercioğlu, İsimsizler dizisi oyuncularından Atsız Karaduman, Kayra Şenocak, Uğur Güneş, Bülent Alkış ve Musab Ekici röportaj yaptı.



Cengiz SEMERCİOĞLU / HÜRRİYET



Kendini role kaptıran oyuncuya 'yuh' diyoruz



Ekranda bu kadar çok askeri dizi olması normal mi? Bu dizilerdeki oyuncuların kendilerini role kaptırdığı doğru mu? Güvenlik güçlerinin dertlerini doğru anlatıyor mu bu diziler? Kafamda bu sorularla “İsimsizler” dizisinin kapısını çaldım. Karşımda oyunculuğu, arkadaşlığı, ne yaptığını bilen, hayata bakışıyla taş gibi 5 adam çıktı: Atsız Karaduman, Kayra Şenocak, Uğur Güneş, Bülent Alkış ve Musab Ekici... Atsız Abi ve Kayra kadronun en yenisi... Laf oynadığı rolün etkisiyle yürüyüşü değişen oyunculara gelince Atsız Abi, “Onlara yuh diyorum” dedi, hepimizden alkışı aldı...



Sizce neden bu tarz diziler birden moda oldu?

- Atsız Karaduman: Ben geç kalındığını düşünüyorum. Çünkü bu mücadele 40 yıldır sürüyor.

- Bülent: Birbirini tetikleyen birçok şey oldu. Ama bizim bildiğimiz en belirgin olay 15 Temmuz darbe girişimi. Bu ülkedeki asker ve sivil yapının birbiriyle barışık olmasının ve birlikte hareket etmesinin getirdiği güzelliği fark ettik. Birlikte hareket edince biz olduğumuz gördük. İçimizdeki hainlerin nasıl bir yapılanma sergilediklerini gördük. Yapımcılar ve kanallar da bu yol üzerinden gitmek istedi. Halk da askeriyle kendisinin yan yana olduğu hikayeler görmek istiyor.

- Musab: Bu ülkenin askeri, bu ülkede yaşayan herkesin askeri. Polis de aynı şekilde. Herkes bir şekilde bağ kurmaya çalışıyor. Bu diziler, buna önayak oluyor. Bence ihtiyaç vardı. Bülent’in dediği gibi tetikleyen bir şey oldu ve böylece başladı.

- Kayra Şenocak: Ben de ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Kendi ülkemizde olan gerçekleri anlatan diziler bunlar. 

Yüzde 80’i, 90’ı yaşanmış hikayelere dayalı. Mesela benim konservatuvarımdan mezun olmuş bir arkadaşım gazi oldu. Oyunculuk okuyordu. 4 kurşun yemiş. Bacağında platin var. Hikayeyi anlatırken çok normalmiş gibi dinliyorsun bunları. Ama birazcık içine girdiğinde bir süre sonra o olay insanda derin izler bırakıyor. 

- Uğur: Biz insanların hikayelerini anlatmak için yola çıktık. Vatanı uğruna gözünü kırpmadan kendini ateşe atan asker de, polis de, devlete sızmış hainler de senaryoda vardı.



Röportajın tamamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin