KEMAL SUNAL FİLM FESTİVALİ İLE ANILIYOR!

Elazığ Sinema Derneği (ESİNDER)’in 19-23 Mayıs 2010 tarihleri arasında organize ettiği 3. Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali bu yıl Türk Sineması’nın büyük ismi Kemal Sunal anısına düzenleniyor.

Google Haberlere Abone ol
KEMAL SUNAL FİLM FESTİVALİ İLE ANILIYOR!

Festival kapsamında Ali Avaz ve Yılmaz Atadeniz’e verilecek olan Onur Ödülleri de Kemal Sunal’ın anısına sahiplerine takdim edilecek. Ayrıca fesitivalin son günü Kemal Sunal belgeseli de tüm davetlilerin gösterimine sunulacak.


 



‘Elazığ’ın her sokağı festival’, ‘Yerelden evrensele büyüyen festival’ sloganlarıyla bu yıl üçüncüsü organize edilen  Çaydaçıra Film ve Sanat Festivali kapsamında ‘Vavien’, ‘Kara Köpekler Havlarken’,  ‘Orada’, Başka Dilde Aşk’, Deli Deli Olma’, ‘İki Dil Bir Bavul’, ‘Uzak İhtimal’, ‘Acı’, ‘Usta’, ‘Kakosi’, ‘Gelecekten Bir Gün’, 11’e  10 Kala’ ve ‘Büyük Oyun’  olmak üzere toplam 13 film gösterilecek.


 


Festivalde bu yıl ilk kez kısa filmler yarışması da yapılacak.  15 kısa filmin yarışacağı festivalde birinciye 3 bin TL ödül verilecek. Gösterime giren filmlerin oyuncuları ve yapımcıları da halkla birlikte filmlerini izlemek için Elazığ’a gidecek. Ayrıca Agah Özgüç’ün sinema filmleri afiş sergisi, Serkan Şedele’nin fotoğraf sergisi, çeşitli resim sergileri, Elazığ’ın üç ilçesi Sivrice, Keban ve Palu’ya kültür gezileri ve konserler de yine sanat severleri bekliyor olacak.


 


Festival kapsamında ayrıca, Elazığ E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda da kader mahkumlarına film gösterimi de yapılacak. Engelliler Haftası kapsamında yine organizasyona özel bir bölüm ilave edilecek ve bedensel engelliler için özel bir gösterim gerçekleştirilecek.


 


Festivalin kapanış günü Harput’ta yakılacak olan festival ateşinin ardından 23 bin kişi şehrin merkezinde Çayda Çıra efsanesinin temsili gösterisini yapacak.


 


Festivale destek veren herkes içi onların adına ‘Çaydaçıra  Kültür ve Sanat Festivali Hatıra Ormanı’na her katılımcı adına birer fidan dikilecek ve ağaçların altında da fidan sahiplerinin adları yazılacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin