Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan'a seslendi, Murat Sancak'a saldırıyı sordu!

CHP Lideri mitingde medyadaki sorunlara da değindi.

Google Haberlere Abone ol
Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan'a seslendi, Murat Sancak'a saldırıyı sordu!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Star Medya Grubu Başkanı Murat Sancak'a yapılan silahlı saldırının aydınlatılmamasını, "Sayın Davutoğlu'na sesleniyorum. Siz, neden ve hangi gerekçeyle failleri yakalamıyorsunuz" sözleriyle eleştirdi.



Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Uşak'ta düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, son dönemde gazetecilere yönelik baskıların arttığını savunarak, "Görüşü ne olursa olsun her gazetecinin özgürce yazı yazması lazım. Siyasetçi eleştiriye katlanacak, eleştiriden ders çıkaracak" diye konuştu.

      

Star Medya Grubu Başkanı Murat Sancak'ın aracı kurşunlandığında, iktidar yanlısı bir gazete olsa da telefon açarak geçmiş olsun dileklerini ilettiğini aktaran Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:



"İnşallah failleri kısa sürede yakalanır, failleri mahkemenin önüne çıkarılır. Sayın Davutoğlu'na sesleniyorum. Size destek veren bir gazetenin üst düzey yöneticisi arabasında 20'ye yakın kurşunla kurşunlanıyor. Siz neden ve hangi gerekçeyle failleri yakalamıyorsunuz? Bu gazete iktidar yanlısı bir gazete"



Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında her gazetecinin özgürce CHP'yi eleştireceğini belirterek, Hitler'in Propaganda Bakanı Joseph Goebbels'in "gazeteciler piyanonun tuşları gibi olmalı, biz hangi tuşa basarsak onu yazmalı" sözüne atıfta bulunarak, iktidarın da aynı şeyi yaptığını, gazetecilerden sadece övgü beklediğini, eleştiri istemediğini savundu.

      

Kılıçdaroğlu, bu düzeni değiştireceğini, bu ülkeye özgürlükler getireceklerini, her her partiden vatandaşın düşüncelerini özgürce ifade edeceği vaadinde bulundu. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin