'Kaza' sahnesi 350 bin liraya mal oldu

Popüler dizinin kaza sahnesinden kamera arkası görüntüler yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol
'Kaza' sahnesi 350 bin liraya mal oldu

Yapımcılığını Endemol Shine Türkiye’nin üstlendiği ve yayınlandığı ilk günden bu yana reytinglerde başarılı bir grafik izleyen 'Paramparça' dizisi yarın akşam yine heyecanlı bir bölümle ekranda olacak.



Erkan Petekkaya ve Nurgül Yeşilçay’ın başrollerini paylaştığı, Cevdet Mercan’ın yönetmenliğini üstlendiği dizinin 22. bölüm finalinde yaşanan kaza izleyicileri heyecanlandırmıştı.



Yarın akşam 23’üncü bölümü yayınlanacak olan dizinin kaza sahnesinin devam çekimleri, İkitelli’de bir inşaat şirketinin 3 bin metrekarelik inşaat alanında yapıldı.



TAKSİ PARAMPARÇA



30 metrelik inşaat çukurunda yapılan çekimler için 45 metreye inen üç ayrı  çukur daha kazıldı. Kaza sahnesinde kullanılacak olan taksi, tüm güvenlik önlemleri alınıp son  kontrolleri yapıldıktan  sonra 30 metrelik bir vinçle aşağıya indirildi. Taksinin hasar alması için planlama yapıldı. Taksinin ‘aşağıya uçacağı takdirde nereleri ne kadar hasar görecekti’ kısmı uzmanlar tarafından hesaplandı. Ardından aynı efekti verebilmek için taksi, vinçle kaldırılıp birkaç kez hızla yere vurularak ve ters çevrilerek hasar alması sağlandı.  Paramparça’nın Yönetmen Cevdet Mercan taksinin başında, istediği görüntüyü elde edene dek bekledi. Mercan zaman zaman görevlilerden balyozla taksiye vurup, ezmelerini istedi.



350 BİN LİRAYA MAL OLDU



Bu görüntülerin çekilebilmesi için sette 150 kişilik teknik ekip görev yaptı. Çekimden sonra hurdaya çıkan taksiyle birlikte kaza sahnesinin tamamı 350 bin liraya mal oldu.  Her türlü güvenlik önleminin alınmasına rağmen yine de yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşılık, sette ambulans-sağlık ekibi ve itfaiye hazır bulunduruldu.  



Gülseren karakterini canlandıran Nurgül Yeşilçay ve Hazal karakterini canlandıran Alina Boz’un makyajları 6 saatte tamamlandı. Yönetmen Cevdet Mercan, oyuncular Nurgül Yeşilçay ve Alina Boz’a tüm detayları tek tek anlatıp onları yönlendirdi.



Kaza sahnesi ve sonrasında yaşananların çekimi iki günde gerçekleşti. Çekimlerde 100’den fazla figüran görev aldı.



"'Kaza' sahnesi 350 bin liraya mal oldu" Galerisine Göz At


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin