Karsu Dönmez NTV Radyo'ya konuk oldu

Öykü Özdoğan’ın hazırlayıp sunduğu 20 DAKİKA, genç şarkıcıyı konuk etti.

Google Haberlere Abone ol
Karsu Dönmez NTV Radyo'ya konuk oldu

Öykü Özdoğan’ın hazırlayıp sunduğu “20 DAKİKA”; genç şarkıcı Karsu Dönmez’i konuk etti. Dönmez, NTV Radyo dinleyicilerine genç yaşta keşfedilme hikayesinden ve 4 Nisan’da Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde vereceği konserden bahsetti.



İlk konserimde biletler beş hafta öncesinden tükendi



Türk asıllı Hollandalı genç şarkıcı Karsu Dönmez, müzik hayatının nasıl başladığıyla ilgili, “Yedi yaşında piyano çalmaya başladım. Normal bir hayatım vardı. Bir gün babamın Amsterdam’daki restoranında piyano çalarken müşterilerden biri duydu ve ‘Piyano çalar mısın?’ dedi. ‘Yok utanırım’ derken çaldım. Ertesi hafta piyano çaldığımı duyan arkadaşları da restorana geldi. Ondan sonra her hafta sonu restoranda çalmaya başladım. Aslında hedefim müzisyen olmak değildi. Annem ve babamla dedik ki, ‘Amsterdam’da bin kişilik konser verelim, herkes gelsin. Sonra normal hayatıma döneyim.’ Ama o konserin biletleri beş hafta öncesinden tükendi. Hayatımda ilk kez konser verdim. Restoran giderek daha da tıklım tıklım olmaya başladı” dedi.



Aslında psikolog olmak istiyordum



Aslında müzisyen olmayı hedeflemediğinden bahseden Dönmez, “16-17 yaşındayken New York’a gidip Carnegie Hall’da konser verdim. Hollanda basınında ‘Bu genç Türk kız caz çalıyor’ şeklinde yer aldım. Aslında hedefim müzisyen olmak değildi. Psikolog olmak istiyordum. Ama 19 yaşındayken dedim ki; ‘Müzik hayatını deneyeyim. 50 yaşına gelince keşke yapmasaydım demek istemiyorum.’ Halen deniyorum ve iyi gidiyor” açıklamasını yaptı.



Aksanım Hollandaca aksanı mı, bizim köy şivesi mi?



Hollanda’da doğan, Amerika’da eğitim gören yetenekli müzisyen; Türkçe, Hollandaca, İngilizce ve Almanca olmak üzere dört dil bildiğini söyledi. Türkçe’de hala zorlandığını belirten Dönmez, “Türkçe derslere gidiyorum. Her gün yavaş yavaş öğreniyorum. Şimdi Türkçe hocamla aksanım ‘Hollandaca aksanı mı, bizim köy şivesi mi?’ keşfetmeye çalışıyoruz” diyerek espri yaptı.



Müziğim farklı insanları etrafında topluyor



Dünyaca ünlü Carnegie Hall dahil dünya çapında pek çok prestijli mekan ve festivalde sahne alan Karsu Dönmez, müziğinin dünya çapında sevilmesiyle ilgili, “Çok farklı müzik stillerini kombine edip kendi tarzımı yapıyorum. Müziğim farklı insanları etrafında topluyor. Mesela benim ninem gibi Avrupa’ya gelen ve Türk müziğini seven de, Almanya’da profesör olan bir adam da benim konserimde yan yana oturuyor. Çok güzel bir duygu” dedi.



Hollanda’daki konserde herkes Yemen Türküsü’nü sordu



Bugüne kadar iki albüm yapan ve albümlerinden birinde Türkçe şarkılara yer veren, türküleri de caz formatında söyleyen yetenekli şarkıcı Türkiye dışında katıldığı festivallerde, verdiği konserlerde Türkçe müziğin çok beğenildiğini belirtti. Dönmez, “20 ülkeden fazla yerde konser verdim. Her yerde Türk müziğini çok beğeniyorlar. İki gün önce 70 kişilik orkestrayla Hollanda’da konserim vardı. ‘Yemen Türküsü’nü söylemek istiyorum’ dedim. ‘Hollanda’da nasıl olur bilmiyoruz. Çünkü Avrupa’da kulağa çok oryantal geliyor’ dediler. Türküyü söyledim ve konserden sonra seyircilerle konuştuğumda herkes o şarkının ismini sordu. Müzik kalbe dokunduğu zaman herkes sevebilir. Çünkü müzik uluslararası bir dil” açıklamasını yaptı.



Türkiye’de hayatımın en büyük konserini vereceğim



4 Nisan’da Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde #gururlayerli konserleri kapsamında Türk müzikseverlerle buluşacak olan şarkıcı, “Çok güzel bir gece olacak. Caz ve klasik müziği yani iki farklı müzik dilini birleştireceğiz. Türkiye’de hayatımın en büyük konserini vereceğim” diyerek heyecanını paylaştı.



Aşçı nasıl evde çok yemek yapamazsa ben de çok az müzik dinliyorum



Çok az müzik dinlediğini söyleyen Karsu Dönmez, “Aşçı nasıl evde çok yemek yapamazsa ben de bütün gün müzikle uğraştığım için az müzik dinliyorum” diyerek itirafta bulundu.



Genç şarkıcı Sezen Aksu, Candan Erçetin, Jülide Öztürk, Fuat Saka gibi şarkıcıları dinlemeyi sevdiğini de sözlerine ekledi. Hafta içi her akşam 18.20’de yayınlanan 20 Dakika’nın tekrar bölümleri, ntvradyo.com.tr’de.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin