Karşı direnişi Meclis'e taşınıyor!

Karşı gazetesinin çalışanlarına ödeme yapılmadan kapatılmasının ardından gazetecilerin başlattığı direniş bugün Meclis'e taşınıyor.

Google Haberlere Abone ol
Karşı direnişi Meclis'e taşınıyor!

Karşı gazetesi çalışanlarının kendilerine hiçbir tebligatta bulunulmadan ve ödeme yapılmadan kapatılması nedeniyle başlattığı direniş sürüyor.



Karşı gazetesi çalışanları haklarını alamayan Kazova, Grief, Feniş,TOKi ve Punto Deri işçileriyle birlikte 'Direnen İşçilerin Dayanışma Platforumu'nu kurdu.



Platform, bugün Meclis'te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek.



Karşı gazetesinden Onurkan Avcı, Medyatava'ya şu açıklamalarda bulundu:



"Biz haklarını alamayan ve bunun için direnen tüm işçiler olarak Direnen İşçilerin Dayanışma Platforumu'nu kurduk. Sadece Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşeceğiz. Bu randevuyu Melda Onur'un aracılığı ile aldık. CHP'den başka milletvekilleriyle de görüşmeye çalışacağız. İşçilerin sorunları için bir komisyon varsa bunun komisyona taşınmasını talep edeceğiz. Tüm işçilerin sorunları ve taleplerini dile getireceğiz. Karşı gazetesinin sorunlarını da anlatacağız. "



Avcı, Medyatava'nın "Hükümetle görüşme talebiniz oldu mu?" sorusuna, "Bizim bütün bu yaşadığımız sorunların sebebi zaten hükümettir. Bizi mağdur eden zaten hükümet. Bu sorunların çözülmesi için bir baskı oluşturulmasını istediğimiz için yalnızca ana muhalefetle görüşme kararı aldık. Bizim hükümetle görüşeceğimiz hiçbir şey olamaz ancak eylemimiz olur" yanıtını verdi.



Eylem YILMAZ / Medyatava


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin