KARİKATÜRLER TARİH KİTAPLARINA GEÇİYOR

Danimarka'da Jyllands Posten gazetesi tarafından yayınlanan ve İslam dünyasındaki tepkilerin şiddet olaylarına dönüşmesine yol açan karikatürler artık tarih kitaplarında yer alacak.

Google Haberlere Abone ol
KARİKATÜRLER TARİH KİTAPLARINA GEÇİYOR

Gydendals yayınevi direktörü Peter Moyllerup, 12 karikatürün, unutulup gitmemesi için, tarih kitaplarında yer alacağını belirterek "Karikatür kirizini halının altına süpürerek unutamayız. Gelecek nesillerin, olaylarla ilgili gelişmeleri okuyup ders almaları gerekiyor. Bizim amacımız provokasyon değil, konuya ders kitaplarında yer vererek bundan bir ders çıkarılmasını sağlamak" dedi. Karikatürlerin ayrıca bir müzede saklanacağı bildirildi.

Kriz Danimarka’da aşırı sağı güçlendirdi

DANİMARKA’da Ramböl firması tarafından yapılan kamuoyu araştırmasına göre gelişen olaylardan sonra aşırı sağ parti güçlenmeye başladı. Hükümeti dışarıdan destekleyen Danimarka Halk Partisi’nin bugün seçim yapılsa sekiz sandalye daha kazanacağını ortaya koyan ankete göre muhalefetteki Sosyal Demokrat Parti dokuz milletvekili kaybediyor. Bu arada Danimarka Halk Partisi’ne yeni üye kayıtlarının hızlı bir şekilde devam ettiği ve çok sayıda Danimarkalının sağ eğilimli, yabancı karşıtı parti ve kuruluşlara üye olmaya başladıkları bildirildi. HÜRRİYET

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin