Kapıkule Sınır Kapısı'nda tablet dönemi!

Dünyanın ikinci en büyük sınır kapısı olan Kapıkule’de geçişlerin daha hızlı olması amaçlanarak tablet uygulaması başladı.

Google Haberlere Abone ol
Kapıkule Sınır Kapısı'nda tablet dönemi!

Kapıkule’de ilk olarak 2013 yılının Temmuz ayında başlatılan Barkod uygulaması yerine, iş ve işlemlerin daha hızlı ve basitleştirilmesi amacıyla tablet sistemine pilot uygulama olarak geçildi.



Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü resmi internet sitesinde yapılan açıklamaya göre Kapıkule Gümrük Kapısı’nda araç yoğunlukları ve pasaport işlem sürelerini azaltmak ve geçişleri hızlandırmak adına tablet uygulamasına geçildiğini duyurdu.



Sitede yer alan duyuruda tablet uygulamasıyla Bakanlık sistemine entegreli yazılım sayesinde görevli personel tarafından araç plakalarının sisteme girilmesiyle birlikte aracın sistem üzerinden kontrolü ve çıkış noktasına kadar hızlı bir sevki sağlanarak geçiş işlemlerinin mümkün olan en kısa sürede tamamlanması amaçlandığı belirtildi.



Tablet uygulamasıyla birlikte Kapıkule’den giriş yapan yolcuların barkod yapıştırılmasında beklediği süre ortadan kalktığı açıklanırken, İpsala Sınır Kapısı’nda ise barkod uygulaması halen devam ettiği bildirildi. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin