Kanser hastası arkadaşı için kitap yazdı

17 yaşındaki Defne Yığcı, kanser teşhisi konulan arkadaşı için kitap yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Kanser hastası arkadaşı için kitap yazdı

Defne Yığcı, kanser teşhisi konulan arkadaşını, şeker yemeden de 'tatlı' yiyebileceğine inandırmak için çıktığı zorlu yolda, kendini unsuz ve şekersiz tatlı yemek isteyenler için özel olarak hazırlanmış birbirinden tatlı ve iştah açıcı tarifleri bir araya getirirken bulmuş. Sonunda da, ortaya Ben Aslında Tatlıyım kitabı çıktı.



Kanser hastası arkadaşı için kitap yazdı



Defne Yığcı, 'Ben Aslında Tatlıyım' ile işlenmiş şeker ve una teslim ettiğimiz ve sağlığımız için tehdit oluşturan beslenme alışkanlıklarımızı, tamamı doğal besinlerden oluşan ve en az işlenmiş şeker ve unla yapılan tatlılar kadar lezzetli tariflerle değiştirebileceğimizin altını çiziyor.



Kitapta yer alan birbirinden lezzetli tariflerle hem gönül rahatlığıyla tatlı yemek, hem de kolaylıkla bulabileceğiniz malzemelerle doğanın saf enerjisini hücrelerimize taşımak mümkün.



Üsküdar Amerikan Lisesi’nde okuyan Defne Yığcı, “Aslında tarifleri ben yapmadım, amacım biraz çaba gösteren herkesin şeker ve unsuz tariflerle de “tatlı” ihtiyacını karşılayabileceğini kanıtlamaktı. Konuştuğum her kesimden öylesine büyük destek geldi ki, küçük bir kar tanesinin kısa sürede kar topuna döndüğünü gördüm” diyor. Yığcı, bu kitapla bir domino etkisi yaratabilecek olmanın sevincini yaşadığını söylüyor.



Yığcı kitabında, Türkiye’nin önde gelen doktorlarının görüşlerine de yer vermiş. Türkiye’nin önde gelen onkologlarından Yavuz Dizdar, destekleyici tıbbın önemli ismi Ender Saraç, başarılı çalışmalarıyla tanınan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Şirin Seçkin ve biorezonans konusunda uzmanlaşan Sinan Akkurt, kanserden obeziteye pek çok sağlık sorununun oluşmasında etkisi olduğu bilinen un ve şekere dair görüşlerinin altını bir kez daha çizmişler.



Kanser hastası arkadaşı için kitap yazdı - Resim : 2



Un ve şeker tüketmeden de tatlı yemenin keyfine varabilirsiniz



Avokadolu puding, portakallı brownie, elmalı tart, damla çikolatalı kurabiye, enerji küpleri, granola, smoothie ve daha birçok tarif… Hepsinin yapımı son derece kolay ve ortaya çıkan tatlılar inanılmaz lezzetli. Eğer siz de sağlıklı yiyecekler tüketmeye önem veren biriyseniz ya da kilo vermek veya vücudunuzu kanser, obezite, diyabet gibi hastalıklardan korumak istiyorsanız bu kitap size yardımcı olabilir. Kitapta birbirinden lezzetli pek çok tarif Türkçe ve İngilizce olarak bulunuyor.



Defne Yığcı kimdir?



Defne, 17 yaşında, Üsküdar Amerikan Lisesi’nde okuyor. En yakın arkadaşına kanser teşhisi konulduğunda ve o, kanser hücrelerini beslediği bilinen şekerli tatlıları yemeye devam ettiğinde, Defne arkadaşı için bir şey yapmak istedi ve ona şekersiz ve unsuz tatlılarla hem mutlu hem de sağlıklı olabileceğini göstermek için bu kitabın altyapısını oluşturdu. Kitaptaki tüm fotoğraflar da Defne Yığcı tarafından çekildi.



Kanser hastası arkadaşı için kitap yazdı - Resim : 3



Ben Aslında Tatlıyım Mutfak Atölyesi



En yakın arkadaşına kanser teşhisi konduktan sonra onun için unsuz ve şekersiz tatlı tarifleri hazırlayan Defne Yığcı’nın Caretta Yayıncılık’ın markalarından Tortuga’dan çıkan Ben Aslında Tatlıyım kitabı yoğun ilgi görmeye devam ediyor.



Defne Yığcı, “Ben Aslında Tatlıyım”la işlenmiş şeker ve una teslim ettiğimiz ve sağlığımız için tehdit oluşturan beslenme alışkanlıklarımızı, tamamı doğal besinlerden oluşan ve en az işlenmiş şeker ve unla yapılan tatlılar kadar lezzetli tariflerle değiştirebileceğimizin altını çiziyor.



Frambuazlı cheesecake’ten limonlu tarta, portakallı brownie’den balkabaklı muffin’e pek çok tarifin bulunduğu kitapta Yığcı, doktorlarının görüşlerine de yer vermiş. Türkiye’nin önde gelen onkologlarından Yavuz Dizdar, destekleyici tıbbın önemli ismi Ender Saraç, başarılı çalışmalarıyla tanınan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Şirin Seçkin ve biorezonans konusunda uzmanlaşan Sinan Akkurt, kanserden obeziteye pek çok sağlık sorununun oluşmasında etkisi olduğu bilinen un ve şekere dair görüşlerini okurlarla paylaşıyorlar.



Defne Yığcı, çocuklarda sağlıklı beslenme konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Etiler Happy Nest’te Ben Aslında Tatlıyım Mutfak Atölyesi de düzenliyor. Nisan ve Mayıs aylarında düzenlenen atölyeler önümüzdeki aylarda da devam edecek. Minikler, atölyede kitapta yer alan tatlıların yapım aşamalarını Defne Yığcı ve en yakın arkadaşı Yağmur Özmen’in keyifli anlatımlarıyla bizzat deneyimliyorlar.



Defne Yığcı ve kitabının hikâyesine basın ve medya da yoğun ilgi gösteriyor. TRT Haber’de Fulin Arıkan’ın ve Teve2’de Derya Baykal’ın program konuğu olan Defne Yığcı, röportajlarında insanların sağlıklı tariflerle yapılmış tatlılar yemesine aracı olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ve tatlı yemekten vazgeçmeyerek de sağlıklı besinler tüketmenin mümkün olduğunu dile getiriyor.



Kanser hastası arkadaşı için kitap yazdı - Resim : 4


Etiketler kitap kanser
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin