Pazartesi reytinglerinde ne değişti?

MedyaTava editörü Ömer Üst, reytingleri analiz etti.

Google Haberlere Abone ol
Pazartesi reytinglerinde ne değişti?

Pazartesi günü reytinglerinde kartlar yeniden dağıtıldı. Kanal D’nin dizisi İki Yalancı, Total’de ilk sırada yer alırken, diğer kategorilerde az da olsa kan kaybetti. Serinin 3. filmiyle ekrana gelen Çember (Star TV), en çok reyting kaybeden dizi oldu. Pazartesi dengelerini değiştiren ise ilk bölümün ardından gün değiştiren Deli Gönül (Fox TV) oldu.



Total’de zirvede, yeni sezon için yeterli olur mu?



Başrollerini Keremcem ve Yağmur Tanrısevsin’in paylaştığı Kanal D’nin romantik-komedi türündeki dizisi İki Yalancı, dün yayınlanan 3. bölümüyle Total’de 3.90 reytingle ilk sırada yer alırken, AB’de 3.41 ve ABC1’de de 3.33 ile 3. sırada yer aldı.



İki Yalancı’nın bu izlenme oranlarıyla kendisini yeni sezona atıp atamayacağı, yaz sonunda belli olacaktır. Normal sezonda bu reytinglerle zirvede yer alması elbette mümkün değil. Ancak, yaz sezonunda reyting pastasının küçüldüğünü de hesaba katarsak, kağıt üzerinde normal sezonda İki Yalancı reytingini yükseltme potansiyeli de var.



Geçtiğimiz sezonun reyting mücadelesinde, özellikle Ocak ayından sonra pazartesi günleri kıran kırana bir mücadele yaşandı. İçerde (Show TV), Survivor (TV8), SÖZ (Star), İsimsizler (Kanal D)... Final yapan İçerde’nin yerine Show TV’nin yeni bir hamlesi mutlaka gelecektir. Survivor yeni sezon, yine yılbaşına doğru başlayacak olsa da öncesinde yine O Ses Türkiye yeni sezonu ekrana gelecek. Söz ve İsimsizler ise belli bir izleyici kitlesini zaten yakalamışlardı. Sonuç olarak, İki Yalancı’nın reyting savaşının en ateşli cephelerinden pazartesi gününde, bu rakiplerle mücadele etmesi çok zor olur.



Deli Gönül sürprizi



Dün reytinglerde Deli Gönül (Fox TV) sürprizi yaşandı. İlk bölümü salı günü yayınlanan dizi, geçtiğimiz hafta gün değiştirip pazartesi ekrana gelmiş ve tüm kategorilerde 2’nci olmuştu. Dün akşam da Total’de 3.79 reytingle 2, AB’de 4.53 ve ABC1’de de 4.39 izlenme oranlarıyla zirvede yer aldı. Fox’un radikal bir kararla ilk bölümün ardından gün değiştirmesi, beklentinin üzerinde bir karşılık almış oldu.



Deli Gönül yeni sezonda ne yapar?



Deli Gönül’ün yeni sezonda devam etmesi durumunda, ki bu sonuçlarla edecektir de, şansı İki Yalancı’ya göre daha yüksek. Yaz dizisi olsa da dram ve aşk ağırlıklı konusu itibariyle, aslında tam bir sezon dizisi Deli Gönül. Yukarıda da belirttiğim gibi, pazartesi reyting savaşı çok kanlı geçti geçen sezon. Yeni dönem de farklı olmayacaktır. Ama bu savaşta Deli Gönül’ün, en kötü ihtimalle Ocak ayını görmesi kimseyi şaşırtmaz sanırım.



Bu noktada şunu da söylemekte fayda var. Erkan Petekkaya’nın dizisi pazartesi gününe gelirse, Deli Gönül için başka bir gün seçilebilir. Zira, Fox TV’nin henüz duyurmadığı ancak anlaşmasını yaptığı iddialı bir dizisi daha olacak. Henüz duyurulmayan dizinin yayın tarihi ise Aralık olarak planlandı. Deli Gönül’ün Aralık ayına kadar devam edip, reyting sonuçlarına göre yerini bu iddialı diziye bırakması da kuvvetli bir ihtimal olarak burada dursun.



Çember’de düşüş



Star’ın mini polisiye filmler serisi Çember, ilk iki bölümüyle reyting listesinde üst sıralarda yer almıştı. Melisa Sözen’in konuk olduğu serisinin 3. filmi Çember: Kızımı Bulun, Total’de 2.69 reytingle 5, AB’de 3,40 ile 4 ve ABC1’de de 3.20 ile 5’inci sırada yer aldı.



Bu noktada, Çember: Kızımı Bulun’un 21.45’de başladığını da söylemekte fayda var. Öncesinde, Herkül: Özgürlük Savaşçısı isimli yabancı film yayınlandı ve Total’de 3.30 reytingle 3, AB’de 3.49 ve ABC1’de 3.57 izlenme oranıyla 2’nci oldu. Dengeyi bozan ise Çember’in rakiplerinin özet ve sonrasında yeni bölüm yayınlanması oldu.



Ömer ÜST

omerust@outlook.com


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin