Kadri Gürsel'in oğlu: Anne, babamı hiç bırakmayacaklar mı?

Cumhuriyet yazar ve yöneticileri 6 aydır tutuklu bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol
Kadri Gürsel'in oğlu: Anne, babamı hiç bırakmayacaklar mı?

Cumhuriyet Gazetesinin tutuklu yazarı Kadri Gürsel'in eşi Nazire Gürsel, 10 yaşındaki oğulları Erdem Gürsel'in kendisine “Anne yoksa babamı hiç bırakmayacaklar mı?” diye sorduğunu aktardı.



Nazire Gürsel, gözaltı işleminden 156 gün sonra hazırlanan 'cumhuriyet iddianamesi' ile ilgili olarak da  "6 aydır bu insanları suçsuz ve delilsiz Silivri’ye tıktılar. Sırf sesleri çıkmasın diye. İlla dava açacaksan, tutuksuz yargıla. Bizim en önemli derdimiz bu. Dünya her şeyin farkında. Kimse aptal değil. 24 Temmuz’a vermişler ilk duruşma tarihini. Yani 9 ay sonra tek hukuki kazanımları, hâkim karşısına çıkmak olacak" dedi.



Ayşe ARMAN / HÜRRİYET



SUÇSUZ, DELİLSİZ SİLİVRİ’YE ATTILAR!



"Nasılsınız?



Doğrusu, “İyiyim, iyiyiz!” demekten sıkıldım. Tüm Cumhuriyet eşleri adına. Gerçekçi olalım, normal bir insan bu koşullarda iyi filan olamaz! İyi değiliz ve onlar çıkana dek de olmayacağız! Güçlü durmak ve vazgeçmemek ise ayrı şeyler... 



Epey bir süre önce sizinle röportaj yapmıştık. O zamandan bu yana eşiniz Kadri Gürsel’in durumunda ne değişiklik oldu?



O zaman içeri alınalı 3 ay olmuştu, şimdi 6 ay. Tek fark, 5.5 ay sonra iddianamenin çıkmış olması. Bunu bile bir cezalandırma yöntemi olarak kullandılar.



İddianame hakkında ne diyeceksiniz?



Düşünebiliyor musunuz, 5.5 ay sonra geldi! Yani 6 aydır bu insanları suçsuz ve delilsiz Silivri’ye tıktılar. Sırf sesleri çıkmasın diye. İlla dava açacaksan, tutuksuz yargıla. Bizim en önemli derdimiz bu. Dünya her şeyin farkında. Kimse aptal değil. 24 Temmuz’a vermişler ilk duruşma tarihini. Yani 9 ay sonra tek hukuki kazanımları, hâkim karşısına çıkmak olacak! Katil ve tecavüzcülerin tutuksuz yargılanabildiği bir Türkiye’de bu, Türk toplumuyla dalga geçmektir!"



Ayşe Arman'ın Hürriyet'te yayınlanan Nazire Gürsel röportajının devamını BURADAN okuyabilirsiniz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin