'Kadınlara güvenin yav, ne yanlışımızı gördünüz?'

Gülse Birsel, yapılan bir araştırmanın sonuçlarını köşesine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
'Kadınlara güvenin yav, ne yanlışımızı gördünüz?'

Hürriyet yazarı Gülse BirselMediaCat ve Ipsos tarafından yapılan 'En çok hangi ünlülere güveniyorsunuz?' temalı araştırmanın sonuçlarını köşesine taşıdı.



Gülse BİRSEL / HÜRRİYET



Kadınlara güvenin yav, ne yanlışımızı gördünüz?



BİRKAÇ hafta önce MediaCat ve Ipsos’un ortaklığında her yıl gerçekleştirilen anket yapıldı. “Hangi ünlülere en çok güveniyorsunuz, kim size bir ürün veya hizmet tavsiye ederse inanıp güvenirsiniz” tarzı sorular Türkiye’yi temsilen 15-55 yaş aralığında 1000 kişiye soruldu.



İlk 20 kişinin sadece 5’i kadın! Müge Anlı, Sezen Aksu, Bergüzar Korel, Ezgi Mola ve bendenizin dışında, vatandaş ilk 20’ye kadın ünlü sokmamış!



Araştırma analizinde “Tüketici nezdinde güven daha çok erkeklerle özdeşleştirilmiş gibi görünüyor” ifadesi kullanılıyor.



Vaziyetimiz hâlâ buyken, toplumun genel kabulleri bu noktadayken, kimse “Niye kadın bilim insanı az, niye kadın mizahçı az, niye kadın filanca az” diye sormasın, kafa göz dalarım, tüm güveninizi sarsarım!



Allah’tan Müge Anlı herkesi geride bırakmış, listede birinci sırada. Türkiye’de zaten eksikken son yıllarda gitgide kaybolan kadın-erkek eşitliğini de bir gün bir yerden bulup çıkarırsa, hepimiz müteşekkir oluruz.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin