KADINLAR RUHAT MENGİ´YE SAHİP ÇIKTI

Tecavüz suçlarında ceza indirimine karşı çıktığı için hakkında 120 milyarlık dava açılan VATAN yazan Ruhat Mengi´yi ilk duruşmasında 44 kadın kuruluşu savundu. VATAN Gazetesi´ndeki haberin ayrıntıları...

Google Haberlere Abone ol
KADINLAR RUHAT MENGİ´YE SAHİP ÇIKTI

TCK Tasarısı'yla tecavüz ve namus suçlarına getirilmek istenen ceza indirimine karşı çıktığı için toplam 120 milyarlık tazminat davalarıyla karşı karşıya kalan VATAN yazarı Ruhat Mengi'ye kadın kuruluşları tam destek verdi. Şişli 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki davanın dün yapılan ilk duruşmasında Mengi'yi, kendi avukatlarının yanı sıra İstanbul'daki 44 kadın kuruluşu ile çok sayıda sivil toplum örgütünden avukatlar savundu.



Savunmasında, yazılarındaki eleştirilerin hakaret kastı içermediğini belirten Mengi "Bu sözler anlayışı değiştirmek için söylenmiştir. Basının bu tür şeylere ihtiyacı vardır" dedi. Mengi, 15-16 Mayıs 2003'te köşesinde yazdığı "Tasarı değil skandal" ve "Edep törelerine karşı suçlar" başlıklı yazılarında, TCK Tasarısı'yla getirilmek istenen ceza indirimini savunan anlayışı "hasta bir anlayış" diye nitelemişti. Tasarıyı hazırlayan komisyonun 2 üyesi Mengi'ye 120 milyarlık tazminat davası açmıştı.



Anlayış eleştiriliyor


Ruhat Mengi'nin avukatları Recep Köse ve Tasicer Ilıca'nın yanı sıra Mor Çatı Kadın Sığınağı'nın avukatları Aydeniz Tuzkan, Ayten Ağırdemir ve Sevda Köksoy Küey, ceza indirimine karşı çıkılması gerektiğini savunarak "Bu, kadının ikinci plana atılma anlayışıdır. Bu anlayışı tasvip etmek mümkün değildir" dediler.



Mengi, şikayet konusu olarak gösterilen yazısında yer alan "Bunlar sağlıklı bir anlayış değildir. Bu hastalıklı bir anlayıştır. Bunu söyleyen ruh hastasıdır" gibi ifadelerin televizyon ve gazetelerde de söylenen, normal hayatta kullanılan ifadeler olduğunu belirterek "Bu ifadeler ve sözler kişinin şahsına kasıt içermemektedir. Ayrıca burada kişi adı da geçmemektedir, bu nedenle kasıt da içermemektedir. Söz konusu ifadeler anlayışı eleştirmek için söylenmiştir. Basının bu tür şeyleri şiddetle kınamaya ihtiyacı vardır" dedi. Duruşma ertelendi.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin