KADIN GAZETECİYE SALDIRI MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Konya'da düzenlenen bir gösteride kadın gazetecinin taşlı saldırıya uğramasını, TBMM gündemine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
KADIN GAZETECİYE SALDIRI MECLİS GÜNDEMİNDE

Sevigen, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, İslam dünyasını rahatsız eden karikatürleri protesto için Konya'da düzenlenen gösteride, bir kadın gazetecinin, "başı açık ve pantolonlu" olduğu gerekçesiyle taşlı saldırıya uğramasının üzüntü yarattığını kaydetti.

CHP'li Sevigen, önergesinde şu sorulara yer verdi:

"Konya'da bir bayan gazetecinin, İran'ın Kum kentinde bile benzeri yaşanmayan şekilde 'başı açık ve pantolonlu' olduğu gerekçesiyle taşlı saldırıya uğramasını nasıl karşılıyorsunuz?

Yetkililerin gözü önünde yaşanan linç girişiminden gazeteciyi kurtarmak, meslektaşlarının mı, yoksa güvenlik güçlerinin mi göreviydi?

Bu tür olaylara seyirci kalmanın, Türkiye'nin başka yerlerinde de böyle olayların yaşanmasına neden olabileceği düşüncesiyle, sorumlular hakkında bir işlem yapacak mısınız? Yoksa bu olayı münferit diye geçiştirecek misiniz?"

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin