KABLO TV SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, Türksat'ın Kablonet ve İnteraktif'e olan borçlarından 2,5 milyon YTL'lik kısmın bugün hesaba yatırıldığını bildirerek Türksat ile teknik aksaklıklara neden olan uzlaşmazlığın çözüldüğünü açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
KABLO TV SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Ertürk, kablo TV konusunda hizmet veren söz konusu iki şirketin yönetiminin Erol Aksoy'un borçları nedeniyle TMSF'ye geçtiğini ve banka borçlarından dolayı da Fon'a borçlu olduklarını hatırlatarak, söz konusu şirketlerin gelir paylaşımı sözleşmesinden dolayı Türksat'tan 4 milyon YTL'nin üzerinde alacağının bulunduğunu belirtti.
    
Ahmet Ertürk, Türksat Genel Müdürü Osman Duru ile yaptıkları görüşmede bu borcun ödenmesinin kabul edildiğini ve kendilerinin de para hesaba yatırılmadan önce vatandaşların mağduriyet yaşamaması için cihazları yerine taktıklarını söyledi.


TMSF Başkanı Ertürk, “Türksat'ın borcundan 2,5 milyon YTL bugün hesabımıza girdi. Kalan bakiyenin ise bir iki gün içinde hesabımıza girmesini bekliyoruz” dedi.


Ertürk, Türksat ile kablo TV yayını yapan şirketler arasında 10 yıl önce gelir paylaşım sözleşmesi imzalandığını ve bu sürecin şirketlerin ruhsat almasıyla sona erdiğini, bu nedenle hizmet bedellerinin aylardır ödenmemesi sonucunda dava süreci yaşandığını anımsattı.


Şu anda Türksat ile teknik aksaklıklara neden olan uzlaşmazlığın çözüldüğüne, ancak ana davanın henüz devam ettiğine işaret eden Ertürk, son 1,5aylık süre içinde Türksat'tan uzlaşmaya yönelik hiçbir girişim yapılmadığını ve alacağı ödememe konusunda direndiklerini, Fon olarak ise kendilerinin bu süreçte hukukun gereğini yaptıklarını söyledi.


Ahmet Ertürk, Türksat'ın şu anda borçlu pozisyonda olduğunu belirterek, ”Biz kamu alacağını tahsil eden bir kurumuz. Türksat değil, kim olursa olsun aynı şekilde bir yaklaşım izleriz. Türksat'ın direnci, uzlaşmazlığı yüzünden abonelerin mağduriyetinden dolayı son derece üzüntü duyduk” diye konuştu.


“UYUŞMAZLIK ORTAMI, YABANCI İÇİN DE UYGUN OLMAZ”


Türksat Genel Müdürü Osman Dur ile yaptıkları görüşme sonrasında Fon alacağının tahsil edildiğini ve cihazların yerine takıldığını aktaran Ertürk, ana davanın ise henüz sonuçlanmadığını hatırlatarak, şöyle devam etti: “Ana dava, şirketlerin değerlerinin sıfıra inmesine yol açacak veya yeniden değerlenmesini sağlayacak. Satmayı düşündüğümüz bu iki şirket için benimle görüşmeye gelen çok sayıda yabancı var. Uyuşmazlık ortamı, yabancı yatırımcı ilgisi yönünden de uygun olmaz. Ben, bir uydu kuruluşu olan Türksat'ın yerin altıyla değil yerin üstüyle uğraşmasının kurumu daha olumlu, daha başarılı bir hale getireceğine inanıyorum. TMSF, şu ana kadar borçlularıyla 15'den fazla protokol imzaladı. Bunlar en zor, en karmaşık sorunlardı.


12 MİLYAR DOLARLIK TAHSİLAT


Bugüne kadar 12 milyar dolarlık tahsilat yapmamızın en önemli sebebi, karşılıklı uzlaşma ve mutabakat kültürümüzdür. Bu sorunda karşımızdaki kurum aynı anlayışta olmadığı için mağduriyet doğdu.” Ahmet Ertürk, birçok alanda özelleştirmenin gerçekleştiği bir ortamda kablo TV konusunda bir kamulaştırma sürecinin yaşandığını, bunun genel ekonomik gidişata ters olduğunu kaydetti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin