JULIAN ASSANGE BUGÜN HAKİM KARŞISINA ÇIKIYOR

Wikileaks internet sitesinin kurucusu Julian Assange bugün TSİ 16.00'da İngiltere'nin başkenti Londra'da tekrar mahkemeye çıkarılıyor.

Google Haberlere Abone ol
JULIAN ASSANGE BUGÜN HAKİM KARŞISINA ÇIKIYOR

Mahkeme, geçen hafta gözaltına alınan Assange'ın kefaletle serbest bırakılması talebini reddetmiş ve gözaltı durumunun devamına karar vermişti.


Assange'ın bugün bir kez daha kefaletle serbest bırakılmayı talep edeceği belirtiliyor.


Julian Assange, İsveç'te cinsel taciz iddiaları üzerine Avrupa çapında çıkarılan tutuklama kararıyla gözaltına alınmıştı.


Ancak Assange hakkındaki bu suçlamayı siyasi güdümlü olduğu gerekçesiyle reddediyor.


Zira gözaltı kararı, Wikileaks'ın ABD büyükelçiliklerine ait iç yazışmaları yayımlamaya başlamasından kısa süre sonra açıklanmıştı.


Siyasi tartışmalar


Sayısız dünya liderine ilişkin büyükelçiliklerin görüşlerini ya da devletlerle şirketler arasındaki ilişkileri gözler önüne seren bu belgelerin yayımlanmasına devam ediliyor.


Belgeler, o tarihten bu yana uluslararası siyasi ve sosyal arenada da bir çok tartışma yaratıyor.


Amerika Birleşik Devletleri de Julian Assange hakkında sızdırılan belgelerle ilgili dava açmanın yollarını değerlendirmekte olduklarını bildirdi.


Julian Assange, geçen ağustos ayında İsveç'e yaptığı seyahatte iki kadına tecavüz etmekle suçlanıyor ve İsveç hükümeti, Assange'ın iadesini talep ediyor.


İngiltere basınına göre, bugünkü duruşmada Assange'ın kefaletle serbest bırakılma talebinin yanı sıra, İsveç'e iade konusu da görüşülebilir.


Duruşma öncesi dün İsveç'in Londra Büyükelçiliği önünde toplanan bir grup, protesto gösterisi düzenledi.


İngiliz Westminster Asliye Hukuk Mahkemesi önünde de bugün protesto gösterileri yapılması bekleniyor.


BBC Türkçe

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin