Julian Assange: 'Bugün, büyük bir zafer kazandık!'

WikiLeaks kurucusu Assange, BM Keyfi Gözaltı Çalışma Grubu'nun hakkında verdiği karar hakkında konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Julian Assange: 'Bugün, büyük bir zafer kazandık!'

WikiLeaks kurucusu Julian Assange, BM Keyfi Gözaltı Çalışma Grubu'nun hakkında verdiği kararın ardından 2012 yılından bu yana yaşadığı Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'nden videokonferans yoluyla gazetecilere açıklama yaptı. Assange'ın başvurusunu inceleyen BM İnsan Hakları Konseyi'ne bağlı Keyfi Gözaltı Çalışma Grubu (UNWGAD), Assange'ın tutuklanmasının 'keyfi' olduğuna karar vermişti. Assange'ın derhal serbest bırakılması için çaprı yapan Çalışma Grubu, İsveç ve İngiltere'nin tazminat ödemesi gerektiğini belirtmişti. 



Kararın ardından avukatlarının yaptığı basın toplantısına videokonferans yöntemi ile katılan Assange'ın açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:



-Bugün, gülümsememe neden olan büyük bir zafer kazandık.



-Yasal argümanlar konusunda yolun sonuna geldik. O argümanlar artık yok. Temyize gidemezler, onun için süre doldu. Şimdi İsveç ve İngiltere’nin görevi kararı uygulamak.



-(İngilltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond'ın kararı 'saçma' olarak tanımlamasıyla ilgili olarak) İngiltere hükümetinin BM kararına yönelik tepkileri hakaretamizdir.



-İngiltere ve İsveç, BM sisteminin atını oymanın bir sonucu olduğunu biliyor. Bunu yapmak her iki ülkenin de hayatını zorlaştıracaktır.



-Bu ülkede, İngiltere’de hiçbir suçlama olmadan 5.5 yıldır tutukluyum. Çocuklarımı ve ailemi görmekte güçlük yaşıyorum.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin