Johannes Rau Burs Programı'nın 2017 yılı başvuruları başladı

Uluslararası Gazetecilik Programı (IJP) tarafından gerçekleştirilen Almanya Burs Programı'nın başvuruları başladı.

Google Haberlere Abone ol
Johannes Rau Burs Programı'nın 2017 yılı başvuruları başladı

Uluslararası Gazetecilik Programı (IJP) tarafından gerçekleştirilen Johannes Rau Burs Programı’nın 2017 yılı başvuruları başladı. Başvurular, 15 Nisan 2017 tarihine kadar devam edecek.



Bu program sayesinde, beş genç Türk gazeteci, Almanya'da bir basın-yayın organında, iki aylık bir staj olanağı elde edecek. Program, aynı olanağı beş genç Alman gazetecisine de tanıyacak. Değişim programı ile Almanya'ya gelmeye hak kazanan genç gazeteciler, iki ay süreyle kendilerini mesleki anlamda geliştirme fırsatı bulacaklar.



Programın amacı



IJP, genç gazetecileri 25 yıldır çeşitli burslarla destekleyen bir organizasyon. Değişim programları, yetenekli genç gazetecilere misafir oldukları ülkeyi, saygın bir medya kuruluşu aracılığıyla daha yakından tanıma olanağı sunuyor.



Katılımcılar iki aylık staj döneminde, Almanya'nın ekonomik ve siyasi yapısının temellerini daha iyi kavrayabilme, ayrıca Alman kültürünü ve ülkedeki günlük yaşamı daha yakından tanıma olanağı bulacaklar. Program kapsamında genç gazeteciler yabancı bir ülkedeki televizyon, radyo, gazete ve internet alanlarında çalışma düzenini yakından inceleme ve bu sayede yeni tecrübeler edinme olanağına kavuşacaklar.



Başvuru koşulları



Programa başvurmak isteyen adaylar, çeşitli basın yayın kuruluşlarında kadrolu gazeteci olarak görev yapan genç iletişimciler olabileceği gibi, serbest çalışan gazeteciler de olabilir.



Programa başvurabilmek için öngörülen yaş sınırı, 23 ile 35 yaşları arasıdır. Adaylarda Türkçe veya Almanca bilgisi aranmamaktadır. Ancak, adayların çok iyi derecede Ingilizce bilmesi gerekmektedir.


Etiketler almanya
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin