Japon gazeteciler korktu, Şanlıurfayı terk ediyorlar!

IŞİD'ın yayınladığı Kenji Goto videosu meslektaşlarını korkuttu.

Google Haberlere Abone ol
Japon gazeteciler korktu, Şanlıurfayı terk ediyorlar!

IŞİD, daha önce öldürdüğü Japon gazeteci Haruna Yukava’nın ardından dün akşam yayınladığı video ile ellerindeki ikinci Japon rehine Kenji Goto’nun boğazının kesilmesi videosunu yayınlamıştı.



Videonun internet sitelerinde yayınlanması üzerine haberi son dakika olarak veren Japon kanalları, Şanlıurfa’da yer alan muhabirlerinden canlı bağlantı yaparak, olayla ilgili ilgileri izleyicilerine duyurdu.



Japon televizyon muhabirleri ve gazeteciler, kaldıkları otelin lobisini haber merkezine çevirerek, gelişmeleri gazete ve televizyonların Tokyo’daki merkezlerine aktardı. Japon muhabirler, John ismiyle bilinen yüzü maskeli IŞİD infazcısının meslektaşlarının infazı öncesinde elindeki bıçağı sallayarak, Japon Başbakanı Şinzo Abe’ye hitaben yapılan konuşmasındaki “Abe, bu kazanılamaz savaşta yer alma konusunda aldığın pervasızca karar yüzünden bu bıçak sadece Kenji’yi kesmeyecek. Senin halkından bulduklarımızı da katledeceğiz. Japonya için kabus başlasın” ifadelerine dikkat çekti.



IŞİD’in tehdidin ardından bazı Japon gazeteciler, yayınlarını bile planlanandan kısa yaparak, Şanlıurfa’dan ayrılmaya başladı. Güvenlik gerekçesi ile Japonların büyük bölümü Şanlıurfa’da kaldıkları otelleri boşaltarak, yola çıktı. Kalanların ise sabahın erken saatlerinde bölgeden ayrılacağı öğrenildi. Bölgeden ayrılan Japon gazetecilerin, bir süreliğine daha güvenli gördükleri Gaziantep’ten yayın yapacağı öğrenildi. 



Öte yandan Japon hükümetinin çağrısı üzerine dünden itibaren Akçakale sınır kapısına gitmeyen Japonlar, güvenlik gerekçesiyle yayınlarını Şanlıurfa merkezden yapıyordu.  (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin