İzmir basınının acı kaybı

64 yaşında hayatını kaybeden gazeteci Veysel Erol, toprağa verildi.

Google Haberlere Abone ol
İzmir basınının acı kaybı

Doğan Haber Ajansı’nın, İzmir Selçuk muhabirliğini uzun yıllardır sürdüren, mide fıtığı ameliyatı olmak için yürüyerek girdiği hastanede endoskopi sırasında fenalaşıp 64 yaşında hayata gözlerini yuman Veysel Erol, toprağa verildi. Veysel Erol’un ölümüyle ilgili ağabeyi Prof. Dr. Cengiz Erol, hastaneyi suçladı.



Uzun yıllar Doğan Haber Aajansı’nda Selçuk muhabirliğini yapan Veysel Erol, geçen hafta mide ameliyatı olmak için İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yattı. Geçen pazartesi günü kontrolleri yapılan ve endoskopiye alınan Veysel Erol, saat 11.00 sıralarında fenalaştı. Karnında şişlik oluşan Erol, acil servise kaldırılıp, doktorlar tarafından müdahale edildi. Bir süre sonra sağlık durumunun iyileştiği söylenerek tekrar servise çıkartılan Veysel Erol, akşam saatlerinde ikinci kez fenalaşmasının ardından da yaşamını yitirdi. 



Veysel Erol’un İzmir Adli Tıp Kurumu’ndan alınan cenazesi, bugün ikindide, Selçuk Tahsin Ağa Camii’ne getirildi. Cenaze törenine Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Ak Partili Zeynel Bakıcı, meclis üyeleri, Selçuk Belediyesi eski Başkanı Vefa Ülgür, DHA Bölge Temsilcisi İlyas Özgüven, siyasi partilerin temsilcileri, meslektaşları ve yakınları katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Veysel Erol, Selçuk Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi.



AĞABEYDEN TEPKİ



Veysel Erol’un ölümü üzerine 3 çocuğu hastanenin ihmali olduğunu söyleyerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Hastaneye tepkili olan Veysel Erol’un İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan ağabeyi Prof. Dr. Cengiz Erol, "Kardeşim endoskopi için hastaneye gidiyor, morgdan çıkıyor. Dünyada ve Türkiye’deki tıp uzmanlarına sorulması gerekiyor; endoskopiden kaç kişi öldü? Endoskopiden nasıl ölür? 21’inci yüzyılda bir insanın endoskopiden öldüğünü nasıl anlatırsınız? Bir diğer şey ise kardeşim 4 saat sedyede bekledi. Neden öldüğünü söylemediler. Biz ısrar edip, hukukçular devreye girdikten 16 saat sonra, kalp krizinden öldüğü raporu verildi. Bir rapor hazırlamak bu kadar zor mu? Aynı gece, aynı hastanede bir hamile bayanın daha yaşamını yitirdiği iddia ediliyor. Bunların araştırılması gerekiyor ki, bundan sonra kimse ölmesin" dedi. 



VEYSEL EROL KİMDİR?



Emekli öğretmen olan Veysel Erol, Selçuk’un en önemli değeri Efes Antik kenti ve Meryemanı’nın Türkiye ve yurtdışında daha iyi tanınması için sayısız haber ve araştırmaya imza attı. Son yıllarda Selçuk’un öne çıkan bir başka değeri Şirince’nin adının duyulmasına da katkı veren Veysel Erol, basın camiasında sevilen bir gazeteciydi. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin