'İzinsiz mesaj' yasağında yeni yönetmelik!

1 Mayıs 2015’te yürürlüğe giren, istenmeyen SMS, e-mail ve aramalara ilişkin yönetmelik taslağına son hali verildi.

Google Haberlere Abone ol
'İzinsiz mesaj' yasağında yeni yönetmelik!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, 1 Mayıs 2015 tarihinde yürürlüğe giren Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'un uygulanmasına ilişkin hazırlanan Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik Taslağına kamuoyunun görüşleri doğrultusunda son halinin verildiğini açıkladı.



Yönetmelikle, ticari iletişimin kurallarıyla, telefon ve bilgisayar gibi elektronik iletişim araçlarıyla gönderilen SMS, e-posta ve telefon araması yoluyla yapılan ticari elektronik iletilere ilişkin hususlar ile bunların yapılmasına elektronik ortam sağlayan aracı hizmet sağlayıcıların yükümlülüklerinin belirlendiğini ifade eden Canikli, yeni yönetmeliğin yalnızca ticari nitelik gösteren iletilere uygulanacağını vurguladı.



Yeni yönetmelik neler getiriyor?



Ticari elektronik iletilere ilişkin onay, ticari elektronik ileti gönderilmeden önce sadece hizmet sağlayıcı tarafından alınacak ve alıcı reddetme hakkını kullanıncaya kadar geçerli olacak. Alıcının sessiz kalması durumunda onay talebinin reddedilmiş sayılacak. Böylece tüketiciler her onay talebine ret cevabı yollamak zorunda kalmayacak.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin