İtalyan basını: Türkiye'de kadın-erkek eşitliği seraptan ibaret

Ansa haber ajansının internet sitesindeki "sembol kadınlar" galerisinde Özgecan Aslan'a da yer verildi.

Google Haberlere Abone ol
İtalyan basını: Türkiye'de kadın-erkek eşitliği seraptan ibaret

İtalyan basınında Dünya Kadınlar Günü'yle ilgili yayınlanan haberlerde Özgecan Aslan cinayetinden sıklıkla bahsedildi ve Türkiye, Afganistan ve Suudi Arabistan gibi ülkelerle birlikte cinsiyet eşitliğinin dünyada en sorunlu olduğu ülkeler arasında sayıldı.



Ansa'nın "sembol kadınlar" listesinde Özgecan Aslan'la birlikte, Taliban saldırısına uğradıktan sonra geçen yıl Nobel Barış Ödülü alan Malala Yusufzay, Sudan'da Hıristiyan olduğu için idam cezasına çarptırılan ancak uluslararası tepkiler üzerine serbest bırakılan Meryem İbrahim, İranlı Sakine Muhammedi Aştiyani ve İtalya'da babaları ya da sevgilileri tarafından öldürülen ya da saldırıya uğrayan kadınlar da yer aldı.



La Stampa gazetesi ise "Taciz, şiddet, adaletsizlik. Kadınların kutlama yapmadığı yerler" başlıklı haberinde "eşitliğin hâlâ bir seraptan ibaret olduğu ülkeler" arasında Hindistan, Mısır, Suudi Arabistan'la birlikte Türkiye'yi de saydı.



La Stampa, Özgecan Aslan cinayetinin Türkiye'de gözlerin yeniden kadına karşı şiddet meselesine çevrilmesine yol açtığını belirtti ve "Muhalefete göre kadına karşı şiddet İslamcı parti AKP'nin iktidarında önemli oranda arttı" diye yazdı.



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin