İTALYA'DAN TÜRKİYE'DEKİ GENÇ FOTOĞRAFÇILARA ÇAĞRI

Avrupa Birliği tarafından desteklenen Euro-Meda Youth projesi çerçevesinde gerçekleştirilen "Fotovisioni Crossinglances" fotoğraf yarışması için Türkiye'den genç fotoğrafçıların başvurusu bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
İTALYA'DAN TÜRKİYE'DEKİ GENÇ FOTOĞRAFÇILARA ÇAĞRI

Avrupa Birliği (AB), İtalyan Dışişleri Bakanlığı, Lazio Bölgesi ve Napoli şehri Belediyesi, Rai3 televizyonu, Rai Eğitim kanalı tarafından gerçekleştirilen projeye 30 yaşını doldurmamış profesyonel ve amatör fotoğrafçılar başvurabilecek.


 


Bütün Akdeniz Havzası ülkelerinin katıldığı proje bölgedeki kültür renkliliğini, farklılıklardaki benzerliğin altını çizmeyi hedefliyor. Fotovisioni fotoğraf yarışmasına Ocak 1975 ve sonrasında doğanlar katılabilcekler. yarışma genç fotoğraf meraklılarına kendi dünyalarını kendi obejktiflerinden diğer kültürlere yansıtma fırsatı vermeyi amaçlıyor.


 


Beğenilen fotoğraflar Ocak 2006'da Roma'da açılacak bir sergi ile ziyarete açılacak. Son katılım tarihi 5 Ocak 2006 kadar uzatıldı. Kazananlar sergi sırasında üç gün Roma'da misaifr edililecekler. Fotoğrafları sergi için seçilenler aynı proje içinde gerçekleştirilecek, sanatçıların çalışmalarını ve ülkelerini anlattıkları röportajlardan oluşan 52 dakikalık bir belgeselde yer alacaklar.


 


Yarışma konusu


Yarışmaya katılacak fotoğrafların sanatçının kendi yaş grubunun ülkelerindeki yaşam tarzını anlatması gerekiyor. Gençlerin buluşma yerleri, kişsel ya da toplumsal önemli anlar. Ülkenin gerçekleri, yaşanan kültürel çalişkiler, sosyal açıdan gerilimli ya da güzel anlar, ülkenin göğüslediği zorluklar... Fotoğrfalar çeken kişinin kişisel korkularını, beklentilerini, heyecan ve değişim arzularını yansıtacak içerikte olacak...


 


Katılım Şartları


İngilizce, Fransızca ya da  İtalyanca özgeçmiş. Katılımcının Doğum günü, yeri, adres ve telefonunu CV'de belirtmesi şart. Özgeçmiş, üç A4 sayfayı geçmeyecek uzunlukta olmalı.


 Başvuru formunun bütün şıkları doldurulacak. En az 10 en fazla 30 dijital fotoğraf gönderilecek. En az 300dpi aolmaları gerekiyor. Tif ya da jpeg formatında gönderilebilir. Katılımcılar "isterlerse" kendi ülkelerindeki çalışma ortamları ve yaşam tarzlarını gösteren en az 5 en fazla 30 dakikalık video görüntü de gönderebilirler. Borşür, Katalog gibi malzemeler kabul edilemyip değerlendirilmeye alınmayacak. Gönderilem malzemelerin kullanma telif hakları da otomatik olarak verilmiş olacak.


Malzemelerin en geç 5 Ocak 2006 tarinde aşağıdaki adrese posta ya da kuryeyle ulaştırılması gerekiyor. Çalışma saatleri 9.30- 13.30; 15.30-18 Pazartesi- Cuma. Kurye ile gönderecek olanların çalışma saatlerini gözönünde tutması salık veriliyor. katılımcı 17 ülkeden birer fotoğrafçının eserleri kabul edilecek. Kazanan eserler Roma'nın tarihi Valentini Sarayı'nda sergilenecek. Segi boyunca Büyükelçiler, gazeteciler, sanat eleştirmenlerinin katıldığı etkinlikler düzenlenecek ve serginin kataloğu Intesa & co tarafından yayınlanacak.


 


Fotovisioni  - Crossing Glances


Intesa & C.P. S.r.l.


Via dei Banchi Vecchi 58


00186 Roma - Italy


Tel. ++39.06.6832740


Fax ++39.06.6832770


 


 


Etkinliğin resmi internet sitesi


 www.crossinglances.it


Proje sorumluları                                                                    Bernadette Carranza


Loretta Cavallaro


Katılım Formunun İngilizcesi


 


APPLICATION FORM


 


Intesa & C.P. S.r.l.


Exhibition Department – Fotovisioni. Crossing Glances


Via dei Banchi Vecchi, 58


00186 Roma – Italia


Tel. ++39.06.6832740 - Fax ++39.06.6832770


 


 


The undersigned................................................born in ......................................


..................................resident in.........................in (street/square).....................


.........................Post Code.......................City....................................................


Country.........................................Tel. .............................................................


 


asks to be admitted to the competition for young photographers called “Fotovisioni – Crossing Glances”. He/she also confirms her to have read  the presentation of the project and the rules of the competition and to acceept the conditions expressed herein.


 


For this purpose:


 


1.     The undersigned declares, under his/her own responsibility, that his/her nationality is ..................


 


2.     The undersigned declares that his/her mail adress for possible communications by secretarial office, concerning the current competition, is the following: street/square .............................................................................


Post Code .................... City ................................. At ...............................


Telephone Number ........................................ Fax .....................................


E-mail........................................................................


 


3.     The undersigned authorizes the treatment of personal information, under the Decree 31/12/1996 n.675 and following integrations (in according to Italian Legislation).


 


4.     The undersigned adduces a c.v. composed of ..... pages and the photocopy of the ID card or passport (compulsory)


 


5.     The undersigned adduces n. …… photos in digital and /or paper format (compulsory)


 


6.     The undersigned adduces n. 1 video in digital format (optional)


 


7.     The undersigned recognizes that all his/her material will not be returned.


 


8.     Sending the materials, the undersigned will automatically give all the rights of his/her works to Intesa & C.P. S.r.l., which will retain the right to use any photo or video for printing, reproducing, broadcasting, diffusion and pubblication.


 


 


Date,                                                                                                Signature


 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin