İşten çıkarılan 96 TRT Türk çalışanından mektup

TRT Türk kanalının kapanma sürecinde işine son verilen çalışanlar tepkilerini dile getirmek için bir mektup yazdılar.

Google Haberlere Abone ol
İşten çıkarılan 96 TRT Türk çalışanından mektup

Sözleşmeli personelin işine son verildiğini belirten çalışanlar, “Onlarca yıl hizmet etmiş personellerin kulağına bir dedikodu gibi gelen bu olayı kimi kısım amirlerimiz doğruladı, kimi amirlerimiz ise uyarılarımız üzerine araştırarak edindiği bilgiyi bizimle paylaştı ve kurumdan ayrılmamız gerektiğini belirttiler”



TRT Genel Müdürü Şenol Göka ise dün yaptığı açıklamada, TRT Türk’ün kapanmayacağını TRT ile birleştirileceğini ifade ederken “Bir çalışmamız var. Ama bu kapatmayla ilgili değil birleşmeyle ilgili. Hizmet alımı ile çalışan bu 33 arkadaşımızı da yeniden kurumumuzda göreve başlatacağız ifadelerini kullanmıştı.



İşte sözleşmeli çalışanların TRT’ye yazdıkları mektubun bir özeti:



Biz; kimi bir yıl, kimi onlarca yıl TRT servisleriyle TRT binalarına gelip, TRT’nin cihaz, mekan ve imkanlarını kullanmış editör, sunucu, montajcı olarak devletimize hizmet vermiş 96 çalışan idik.



28 Aralık Pazartesi günü içimizden bazı arkadaşlara gayriresmî olarak “TRT Türk’ün kapatılacak olmasından dolayı işimize son verildiği” söylendi.



Onlarca yıl hizmet etmiş personellerin kulağına bir dedikodu gibi gelen bu olayı kimi kısım amirlerimiz doğruladı, kimi amirlerimiz ise uyarılarımız üzerine araştırarak edindiği bilgiyi bizimle paylaştı ve kurumdan ayrılmamız gerektiğini belirttiler. Genel Müdürlük makamının kapılarının görüşme talebimize kapalı.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin