İşte, sosyal medyada hakkında en çok konuşulan dizi!

Sosyal paylaşım sitesi Twitter ile araştırma şirketi Nielsen’in hazırladığı rapora göre...

Google Haberlere Abone ol
İşte, sosyal medyada hakkında en çok konuşulan dizi!

Sosyal paylaşım sitesi Twitter ile araştırma şirketi Nielsen’in hazırladığı rapora göre bu yıl içinde TV programları ve dizilerle ilgili 263 milyon tweet atıldığı belirtildi. Hakkında en çok konuşulan program ise Breaking Bad dizi oldu.



Akıllı cihazların avuç içi boyuta indikten sonra gündelik yaşamda daha fazla yer bulması, TV programlarını da etkiledi. Maliyetleri milyon dolarları bulan TV programlarının izleyicileri sosyal medyada aktif rol alıyor. Televizyon izlerken sosyal ağlarda aktif olan televizyon takipçileri hasthag çalışmalarıyla en çok konuşulanlar listesine girmeyi başarıyor. Buradan hareketle uluslararası pazarlama ve araştırmaları şirketi Nielsen ile işbirliğine giden Twitter, TV reytingleri ile ilgili hazırladığı ilk raporu yayınladı. Rapora göre 2013'ün ikinci çeyreğinde Twitter üzerinden TV programları ve dizilerle ilgili 263 milyon tweet gönderildi. TV programlarının yayında olduğu saatlerde atılan tweetlerin bu programların izlenme oranını da yüzde 29 oranında etkilediği belirtildi. Ayrıca sadece ABD'de TV programları hakkında bir senede atılan tweetlerin, oranında yüzde 38'lik bir atış olduğu gözlemlendi.



Twitter’da en çok konuşulan TV programlarının da listesini hazırlayan Nielsen, Eylül ayının son haftasında hakkında en fazla tweet atılan TV programının Breaking Bad olduğunu belirtti. Breaking Bad’in final bölümü hakkında bin 200'ün üstünde tweet atılmıştı.



TÜRKİYE’DE SOSYAL MEDYADA EN ÇOK KONUŞULAN DİZİLER

Geçtiğimiz haftalarda yayın hayatına giren “Med Cezir” ile “Sana Bir Sır Vereceğim” dizilerinin takipçileri arasında büyük bir rekabet yaşandı. Twitter’da uzun süre en çok konuşulanlar listesinde kalmayı başaran dizi takipçileri özellikle yayın günlerinde oldukça aktif oluyor. Ayrıca yapımcılar tarafından oluşturulan hasthaglere destek veren izleyiciler, tüm yorumları görme imkanına da sahip oluyor. İHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin